juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Een vijgenboom binnen, een unieke blikvanger

Vijgenbomen zijn vrij robuuste planten. Ze zijn sterk en ze kunnen het buiten zelfs in de winter volhouden. Maar veel mensen kiezen ervoor een vijgenboom binnen te plaatsen. In je woning wordt het een echte eyecatcher. De groengrijze grote bladeren geven een uniek karakter aan je kamer. Zet je vijgenplanten gerust op een zonnige plek waar veel licht is. De bladeren van de vijgenplant geven schaduw zodat je in volle zon toch je ramen niet hoeft te sluiten. Lees goed hoe je de vijgenboom binnen moet verzorgen. Standplaats, water en meststoffen zijn belangrijk voor een optimale groei.

Een tropische tuin binnen in huis

Een vijgenboom binnen is dé ideale plant als start voor een exotische binnentuin. Je combineert hem met bijvoorbeeld olijven voor binnen, druiven op stam en citrusbomen voor binnen. En je kiest een aantal mooie exotische bloemen zoals de Strelitzia, ook bekend als paradijsvogelbloem. Of denk aan een mooie oleander of kies voor een aantal exotische hangplanten. De donkere bladeren van je vijgenboom binnen zijn een mooie achtergrond voor felle tropische kleuren. Speel met de afmetingen, kleuren en grootte van de bladeren van de verschillende planten. Maak van je tropische hoek een zithoek waar je lekker tot rust komt. Je creëert een echte vakantiesfeer in je eigen woning.

Je eigen vijgen kweken? Het kan!

Een ervaren en gerenommeerde tropische plantenzaak kiest de beste exemplaren en soorten uit. Daardoor kun jij makkelijk thuis je eigen vijgen kweken. Je hebt de keuze tussen zoete donkere en zoete groene vijgen. Maak het helemaal exotisch met onbekende vruchten zoals een Buddha-handje en citroenkaviaar. Samen met je eigen druiven, limoen, sinaasappels, citroenen en mandarijnen krijg je een heuse exotische fruitschaal. Maak je eigen confituur van je vijgen of verwerk ze in desserts. Geniet in de zomer van een ijsje met warme vijgen. Ook gedroogd zijn vijgen heerlijk. Vijgen zijn caloriearm, bevatten antioxidanten en zitten boordevol vitamies, ijzer en calcium. Ze zijn een bron van energie en gezondheid. Met een vijgenplant heb je een eigen mini-apotheek in huis.