juli 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

isolatie

Een vochtvrij en warm huis

Veel huizen die voor 1975 gebouwd zijn, maken gebruik van spouwmuren. Dit zijn dubbele muren, waartussen een laag met lucht zit. Voornamelijk in de regio’s in het noorden van ons land, waar het snel koud en vochtig is, kan dit erg tegen je werken. Het werkt namelijk niet zo isolerend als eerst gedacht werd. De laag met lucht, zorgt namelijk snel voor een verzameling van vocht, wat op zijn beurt weer kan zorgen voor een koude temperatuur en schimmel. Het laten isoleren met spouwmuurisolatie groningen, kan vrij gemakkelijk door een isolatiebedrijf groningen in te schakelen.

Het laten isoleren door ervaren krachten

Het isoleren van een spouwmuur is in theorie vrij gemakkelijk, maar daarvoor is het wel van belang dat de mensen weten wat ze doen. Door vakkrachten in te schakelen, kunnen de isolatiewerkzaamheden vaak binnen een dag geregeld zijn. De lege ruimte wordt gevuld met een isolatiemateriaal, wat er voor zorgt dat het minder tocht en er minder kou is. Door simpelweg gaatjes in de buitenmuur te maken, kan het isolatiemateriaal naar binnen in de muur gespoten worden. Door de gaten op een kleine afstand van elkaar te plaatsen, worden er niet zomaar stukken overgeslagen. Zo is er verder geen rommel en is het van boven tot onder gevuld.

De muur als gatenkaas? Welnee!

Ondanks dat er gaatjes in de muur geboord worden, zal de muur niet eindigen met extra luchtgaten. Dit komt doordat de muur van boven tot onder gevuld zal worden en daarna de boorgaten weer netjes dichtgemaakt worden. Door dit te doen met een speciesoort die bij de woning past, zul je hier uiteindelijk niets tot weinig van zien. Een gatenkaas hou je er dus niet aan over, maar als het goed is zal je huis daarna wel een stuk tocht vrijer moeten zijn en hoeft de kachel geen overuren meer te maken!