juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

industriele eetkamertafel

Je huis goed isoleren

De isolatiematerialen van vandaag de dag moeten veel meer kunnen dan alleen maar helpen om het interieur warm te houden of af te laten koelen. De groeiende noodzaak van de strijd tegen klimaatverandering betekent dat emissies moeten worden aangepakt. Dit gebeurt niet alleen door de energie-efficiëntie van gebouwen te verhogen, maar tevens ook door de koolstofvoetafdruk van de bouw sector te verlagen.

Om hierbij concurrerend te blijven, heb je ook materialen nodig die je helpen om dat te bereiken. Dat helpt om de processen te stroomlijnen en de kosten te verlagen. En met steeds meer veeleisende klanten om te behagen, worden betrouwbare prestaties op lange termijn gegarandeerd.

Kwaliteit is essentieel.

Aannemers vinden de oplossingen in toenemende mate en ze vinden dit in PIR oplossingen. De hoge thermische prestaties van PIR zorgen er voor dat alleen een dunne laag isolatiemateriaal nodig is, waardoor voordelen naar voren komen op het gebied van muurontwerp, materiaaltransport en installatie.

PIR-borden bieden ook superieure prestaties op het terrein van duurzaamheid en waarborgen hiermee langdurige klant tevredenheid. De pir isolatie is extreem licht, het is 5 tot 8 keer lichter dan andere traditionele isolatiematerialen zoals minerale wol. Terwijl er tevens ook een verbetering is bij het verminderen van vervoersemissies.

Door de kwaliteit van de pir isolatie platen zijn ze ook heel gemakkelijk te hanteren en te installeren. Installatie van deze platen gaat veel sneller dan normaal en biedt de beste isolatiewaarde van alle materialen.

Dunnere borden

Vanwege de dunnere borden zijn er kortere schroeven nodig, bovendien bevatten de planken geen vezels. Dit zorgt er weer voor dat ze geen irritatie aan de ogen, huid of longen veroorzaken. Door het tand- en groefsysteem wordt er feitelijk luchtdicht geïsoleerd. De drukvastheid en stevigheid van de platen is ook beter dan bij de andere materialen. Ook de brandveiligheid die het biedt is opmerkelijk. En meestal zijn deze platen ook vele mater beter isolerend als een standaard houten voordeur.

Dit heeft onder andere te maken met de lage lambda waarde. De lambda-waarde of thermische geleidbaarheid geeft de warmtegeleidbaarheid van een materiaal aan. Hoe hoger de waarde is, hoe beter de warmte wordt geleid en dit houdt in dat het materiaal minder goed isoleert.

Veelzijdig

Dit alles maakt pir-planken extreem veelzijdig om mee te werken. Het volume van materiaal dat moet worden vervoerd, is verminderd met maximaal een derde. Dit zorgt weer voor een aanzienlijke daling in de CO2 emissies die normaliter veroorzaakt worden door transport. Dit vermindert de impact op het milieu en verkleint de ecologische voetafdruk.

De vochtbestendige functie van de pir platen maken ze geschikt voor muur constructies. Pir-schuim absorbeert water vanwege de gesloten cel structuur. Daarom behoudt dit materiaal zijn vorm. Pir platen absoren geen water. Pir is bestand tegen vocht, slijtage en schimmel.

Al deze kwaliteiten zorgen ervoor dat pir geschikt is zowel dak-, vloer- alswel als muurisolatie.