juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

nieuw-huis-bouwen

Wat is er met de huizenprijzen?

De prijzen van huizen zoals die van een moderne woning gaan echt fors omhoog. En dit is al een hele tijd gaande. Maar zijn niet alleen de woningen die zo hard in prijs stijgen. Eigenlijk is de prijs van alles wel aan het stijgen. Voor woningen is dit alleen niet heel tof. Of nouja, vooral voor mensen die een woning willen kopen of huren is dit niet tof. Alles wordt namelijk alleen maar duurder en duurder. Woningen worden ook zwaar overboden, en huurwoningen zijn ook vrijwel gelijk weg nadat ze beschikbaar zijn. Dat is iets waar echt helemaal niemand op zit te wachten toch?

Waar woon jij graag?

Wil jij graag een nieuw huis bouwen middenin een grote stad? Dan kun je verwachten om veel te gaan moeten betalen. Wil je echter in een wat ouder huis wat niet al te groot is en meer buitenaf ligt? Dan betaal je een stuk minder. Ook is het zeer moeilijk om wat te krijgen in een grote stad. Veel mensen willen namelijk naar de grote stad toe, dus er is ook erg veel concurrentie wat dat betreft. Je moet snel handelen en altijd een oogje in het zeil houden wat de woningmarkt betreft. Op dezelfde dag dat er wat moois op de markt komt, kan het er ook alweer af gaan.

Wat zou je kans op een woning kunnen vergroten?

Dat is een hele goede vraag. Op hoeveel websites je ook kijkt, of hoeveel papieren advertenties je ook ziet, de kans is groot dat iemand je al voor is geweest. Nu is het wel zo dat je het altijd moet blijven proberen. Want het zou ook zomaar eens zo kunnen zijn dat je geluk hebt en dat jij dus wel daadwerkelijk de eerste bent. Maar buiten dat om is de beste manier om een woning te vinden connecties opdoen. Via connecties kun je namelijk altijd veel directer en eerder wat bereiken.