juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

De mooiste kaarsen voor bij het diner 

Als je gezellig gaat dineren is het leuk als er een beetje sfeer is aan tafel. Kaarsen werken altijd goed bij het creëren van een gezellige sfeer. Vooral in de donkere koude dagen is het belangrijk om sfeer in huis te brengen. Maar ook als je in de zomer met vrienden of familie gaat dineren zijn kaarsen een leuke toevoeging aan het diner om het extra gezellig en sfeervol te maken. In dit artikel geef ik je wat inspiratie op het gebied van kaarsen en geef ik je meer informatie over de mooiste dinerkaarsen.

Huishoudkaarsen

De huishoudkaarsen zijn de lange en dunne kaarsen die vaak met meerdere bij elkaar verpakt zijn in de winkel. Deze kaarsen zijn hoog en bieden hierdoor ook veel sfeer. Je kunt deze kaarsen niet zo op de tafel zetten. Je moet ze altijd in een kandelaar zetten. Doordat de kaarsen in een mooie bijpassende kandelaar staan stralen ze nog meer sfeer uit. Zorg wel dat de kaarsen en de kandelaar bij het tafelkleed en het servies past. Let er op dat de kleuren bij elkaar passen. Ook is het niet mooi als de kandelaar en de kaars dezelfde kleur hebben. Probeer 2 verschillende kleuren te kiezen die bij elkaar passen. Zoals een zwarte kandelaar en een gouden kaars of een gouden kandelaar en een lichtblauwe kaars. Zo zijn er veel verschillende combinaties mogelijk. Ook is het leuk om meerdere van deze kaarsen neer te zetten, omdat ze niet zo heel groot zijn en dus niet veel ruimte in beslag nemen kunnen er gerust meerdere huishoudkaarsen neergezet worden in verschillende soorten kandelaars.

Stompkaarsen

De stompkaarsen zijn de wat dikkere kaarsen die niet in een kandelaar hoeven te staan. Je hebt erg veel verschillende soorten stompkaarsen. Je hebt hele dikke, kleine stompkaarsen, maar je hebt ook wat dunnere en langere stompkaarsen. Hier kun je dus mooi mee variëren. Je kunt zo een wat langere kaars, een wat kleinere en een wat dikkere stompkaars bij elkaar neerzetten. Zo creëer je een speels effect, de kaarsen allemaal in hoogte of dikte verschillen. Je kunt deze kaarsen dus mooi met elkaar combineren. Ook kun je verschillende kleuren stompkaarsen bij elkaar neerzetten. Let er ook bij deze kaarsen op dat de kleuren wel mooi bij elkaar passen en dat het mooi één geheel wordt met de rest van de dingen op de tafel zoals het tafelkleed en het servies.
Bron: Irisvandaalen.nl