juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Een stopcontact met USB

Wanneer je een stopcontact wilt plaatsen dan heb je de keuze uit verschillende soorten en maten. Een USB-wandcontactdoos is een van de populairste op dit moment. Het is een stopcontact met USB erbij. Dit is erg handig wanneer je elektrische apparaten wilt opladen. Veel oplaadsnoertjes zijn namelijk USB draden die je dan ook direct in het stopcontact doen.

Compacter

Vaak zien we dat kabels vastzitten aan enorme blokken die in het stopcontact worden gedaan. Een stopcontact met USB is een stuk compacter. Door de extra functie van het stopcontact kan je de meeste oplaadsnoeren direct in het stopcontact te doen.

Plug and play

Het voordeel van een USB stopcontact is dat er geen drivers geïnstalleerd hoeven te worden, zoals dit bij de meeste computers wel is. Wanneer je het draadje in de stopcontact doet begint deze direct met opladen. De USB-wandcontactdozen hebben ook een beveiliging tegen oververhitting van de elektronische apparaten.

Deze voordelen maken de stopcontact met USB een stuk veiliger en praktischer als de standaard stopcontacten die de meeste mensen thuis hebben. Je hoeft niet overal dat enorme oplaadblok mee te nemen en je kunt meerdere apparaten in een kleinere ruimte tegelijk opladen. Het is voor zowel een kantoor als thuis een handige en efficiënte oplossing.