juni 18, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Close-up partial view of couple in love lying in bed and holding hands

Hoelang gaat een dekbed gemiddeld mee?

Iedereen heeft een goede nachtrust nodig om uitgerust aan de dag te beginnen. Een dekbed maakt onderdeel uit van die goede nachtrust. Eigenlijk alles heeft een bepaalde levensduur. Na een bepaalde periode worden spullen minder goed. Dit is gelukkig voor alle spullen anders. Hoelang een dekbed meegaat, hangt ook een beetje af van het soort dekbed. Wil je weten of het tijd is voor een nieuw dekbed? Lees dan gerust verder voor meer informatie.

Heerlijk donzen dekbed

Je hebt vast wel gehoord van een donzen dekbed. Dit dekbed valt onder de natuurlijke dekbedden. Het fijne aan een dekbed dons is dat het dekbed niet zwaar is. Het is een heerlijk licht dekbed. Zoals de naam al zegt, is het dekbed gevuld met dons van bijvoorbeeld eenden en ganzen. Heb je het vaak koud in de winter en erg warm in de zomer? Dan is een donzen dekbed ideaal voor jou. Er bestaat zelfs een 4 seizoenen dekbed van dons.

Maar hoelang gaat een donzen dekbed dan precies mee? Gemiddeld kan een donzen dekbed tien jaar mee Is je donzen dekbed van een hele goede kwaliteit? Dan kan je echt wel rekenen op tien lange jaren. Het is daarbij wel belangrijk dat je het dekbed goed onderhoudt en schoonmaakt. Dit kan je onder andere doen door het dekbed te laten luchten. Wil je het dekbed graag schoonmaken? Ga dan eens langs de stomerij. Daar weten zij precies hoe het schoongemaakt moet worden. Een donzen dekbed is namelijk best kwetsbaar op gebied van schoonmaken.

Een synthetisch dekbed

De prijs van een donzen dekbed ligt aanzienlijk hoger dan de prijs van een synthetisch dekbed. Een synthetisch dekbed is perfect voor mensen die allergisch zijn voor onder andere huisstofmijt. In tegenstelling tot het donzen dekbed, mag je een synthetisch dekbed zelf wassen. Dit kan je doen door het dekbed op een hoge temperatuur in de wasmachine te wassen. Het fijne is dat het dekbed over het algemeen ook erg snel droogt.

Een synthetisch dekbed is bijvoorbeeld ideaal voor kinderen. Wanneer kinderen nog jong zijn, kunnen er ongelukjes gebeuren. Doordat je het dekbed gewoon in de wasmachine goed kan wassen, heb je een langere tijd plezier van je dekbed. Een synthetisch dekbed zal waarschijnlijk wel iets minder lang meegaan dan een donzen dekbed. Het onderhoud speelt hier echter wel een rol in. Hoe beter je het dekbed onderhoudt, hoe langer je er plezier van hebt. Houd ongeveer vijf jaar in je achterhoofd voor een synthetisch dekbed.

Warm wollen dekbed

Een wollen dekbed valt onder natuurlijke dekbedden. Hiermee is het gelijk milieuvriendelijk. Het voordeel van een wollen dekbed is dat het dekbed het vocht heel goed opneemt, maar ook verdampt. Het dekbed reguleert het vocht dus erg goed. Dit kan fijn zijn voor mensen die veel last hebben van transpireren ’s nachts.

Het is zoals bij alle andere dekbedden belangrijk dat je het wollen dekbed goed blijft onderhouden en reinigen. Zo kan je de levensduur verlengen. Een wollen dekbed kan makkelijk tien jaar mee. Daarbij is het wel van belang dat je wollen dekbed wel echt van goede kwaliteit is.