juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Hoofdkussens: one size fits all of aangepast aan je houding?

Als je op zoek gaat naar hoofdkussens zijn er heel veel mogelijkheden die grofweg op te splitsen zijn in twee varianten: one size fits all en een gespecialiseerd kussen dat aangepast is aan je slaaphouding. We zetten de voor- en nadelen van beide opties voor je op een rijtje. Zodat jij bij de keuze van een nieuw hoofdkussen snel en eenvoudig de juiste keuze kan maken. Want een kussen is een belangrijke investering in je gezondheid en welzijn. Slaaptekort door een verkeerde lighouding is een kwaal waar veel mensen last van hebben en die kan leiden tot allerlei klachten. Met het juiste kussen voorkom je dat je slecht slaapt en overdag te weinig energie hebt.

One size fits all hoofdkussens

Steeds vaker vind je hoofdkussens die je kunt aanpassen aan persoonlijke voorkeuren. Het maakt niet uit hoe je ligt, het hoofdkussen past zich aan jouw houding aan. Zo kun je hetzelfde kussen gebruiken voor alle lighoudingen en dat is handig, want bijna niemand ligt de hele nacht in dezelfde houding. De speciale vulling ondersteunt je rug en nek optimaal en jij bepaalt zelf de hoeveelheid vulling die voor jou het beste werkt. Een kussen op maat dus. Jouw lichaam is uniek en elke matras is anders. De juiste hoogte van een kussen is belangrijk voor een juiste slaaphouding in jouw persoonlijke situatie. Doordat je de hoofdkussens zelf kunt aanpassen heb je altijd de juiste hoogte die past bij jouw lichaamsbouw en matras. Met een kussen op maat voelt het alsof je op een wolk slaapt, je hoeft nooit meer te zoeken naar het perfecte kussen en je slaapt als een roos.

Kussens aangepast aan je houding

Van oudsher wordt er bij de keuze van een hoofdkussen vooral gekeken naar je slaaphouding. Daarnaast zijn materiaalkeuze en duurzaamheid belangrijke factoren die de keuze van hoofdkussens bepalen. Het voordeel van een kussen aangepast aan bijvoorbeeld je slaaphouding is dat je in die houding de perfecte ligging hebt. Dat wil zeggen dat je recht ligt en je wervelkolom horizontaal. Zo heb je de ideale slaaphouding en voorkom je klachten. De meeste mensen liggen echter niet de hele nacht in dezelfde houding en dan kan het zijn dat je nog steeds wakker wordt met pijn en een niet uitgeslapen gevoel. Dat is niet wat je wilt. Dus bedenk bij de keuze van een nieuw kussen goed wat voor jou belangrijk is.

Ben jij een woelige slaper die veel draait in zijn/haar bed en vaak van houding verandert? Dan kan een hoofdkussen dat past voor iedereen een goede keuze voor je zijn. Hoofdkussens die voor iedereen geschikt zijn kunnen eenvoudig zelf op maat gemaakt worden en passen zich aan je houding aan tijdens je slaap. Ben je iemand die vrijwel de hele nacht in dezelfde houding ligt, dan kan een kussen aangepast aan je houding slim zijn. Om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt kun je kiezen voor proefslapen bij veel fabrikanten.