juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Maak je keuken helemaal klaar voor de lente!

De koude winterdagen zijn voorbij en langzaam breekt de zon door. Het eerste teken van de komst van de lente is hiermee gegeven. Binnenkort worden er lammetjes geboren en gaan de bloemen bloeien om ons heen. Veel huishoudens beginnen hun grote voorjaarsschoonmaak en halen de lente in huis. Met deze eenvoudige en leuke tips haal jij de lente naar je eigen keuken!

Haal de lente naar binnen

Het leuke aan de lente is dat je deze makkelijk in huis kunt halen. Maak een wandeling buiten en ga op zoek naar de mooiste, kleurrijke bloemen die je kunt vinden. Je zou ook even de bloemist binnen kunnen stappen. Narcissen, hyacinten en pioenrozen zijn typische lentebloemen en geven sfeer, kleur én een lekkere geur aan je keuken. Behalve bloemen, kun je natuurlijk ook planten in huis halen. Schaf een aantal grote kamerplanten aan om een statement te maken en balanceer dit uit met meerdere kleine potjes. Kijk eens rond of je potjes kan vinden in pastelkleuren voor een zachte, frisse look. Ook het toevoegen van natuurlijke materialen zorgt ervoor dat je keuken een lente look krijgt. Denk aan riet, hout of wol om de ruimte mee te decoreren.

Decoratie

Decoratie doet veel voor de sfeer in je keuken. Verder kun je je keuken voorzien van lichte pastelkleuren als mintgroen, lila of babyblauw. Het verven van een klein oppervlak in de ruimte kan al veel verschil maken. Je kunt ook op zoek gaan naar accessoires in een van deze kleurenthema’s om je keuken zo een frisse, vrolijke look te geven. Denk hierbij ook aan wanddecoratie. Foto’s en fotolijstjes kunnen veel sfeer geven in de keuken. Selecteer vrolijke, zomerse foto’s en hang deze door de hele keuken heen. Een op de koelkast, een op de eettafel, een mooie collage aan de muur, wees creatief! Een andere eenvoudige manier om je keuken op te vrolijken, is textiel. Keukentextiel is namelijk helemaal niet duur, maar kan veel toevoegen als je gaat voor vrolijke lentekleuren of -patronen.