juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Veilig verhuizen tips 

Verhuizen is riskanter dan je zou denken. Het is hard werken dat. Je moet zwaar tillen, krijgt te maken met scherpe pakmessen en andere gevaarlijke situaties. Dit kan leiden tot ernstige verwondingen als je niet oppast. Jezelf beschermen tijdens een verhuizing is net zo belangrijk als je spullen beschermen. Als je verhuisplannen hebt, kun je ook terecht op www.bravoverhuizingen.nl voor hulp bij je verhuizing. Dit zijn de belangrijkste tips die je  altijd moet onthouden. 

Messen en andere scherpe dingen moeten worden ingepakt 

Als je scherpe voorwerpen zoals messen, tuingereedschap en dergelijke niet goed inpakt en vastzet, kun je je tijdens het in- of uitpakken snijden. Bovendien kunnen de items uit je dozen steken en iemand pijn doen. Wikkel deze dingen inpakpapier of noppenfolie om jezelf te beschermen tegen scherpe randen. Voor extra veiligheid kun je het ingepakte item oprollen in een theedoek en een rubberen band gebruiken om het op zijn plaats te houden. Bovendien heb je, als je in beweging bent, comfortabele en gemakkelijke kleding nodig om aan en uit te trekken. Vermijd losse of te grote kleding, waardoor je moeilijk kunt bewegen of kunt struikelen. Concentreer jezelf op het dragen van flexibele, ademende kleding die geschikt is voor het weer, zodat je je zo comfortabel mogelijk kunt voelen. Zorg er ook voor dat je schoenen kiest die je de meeste steun geven. Slippers en schoenen met hakken maken het moeilijk om je evenwicht te bewaren en te bewegen, dus draag in plaats daarvan sneakers of laarzen. 

Zorg voor voldoende slaap, eet goed en blijf gehydrateerd 

Omdat je meer kans hebt op een ongeluk als je moe bent, is het erg belangrijk dat je voldoende slaapt terwijl je beweegt. Als je druk bezig bent met in- of uitpakken, wil je zo laat mogelijk opblijven. Je doet jezelf er geen plezier mee, en je zou jezelf pijn kunnen doen. Blijf niet te laat op als je weet dat je meer tijd nodig hebt om alles voor elkaar te krijgen. Ga in plaats daarvan op een normale tijd naar bed en word vroeg wakker. Je beschikt dus over de energie die je nodig hebt om snel, slim en veilig te verhuizen naar je nieuwe plek. Bovendien zou geen lijst met veiligheidstips voor verhuizen compleet zijn zonder het belang van goed eten en voldoende water drinken tijdens je verhuizing te benadrukken. Als je geen van deze dingen doet, kan dit leiden tot uitputting, zwakte en een troebel hoofd. Dit zijn allemaal factoren die je vatbaarder maken voor verwondingen en ongelukken. 

Grote klus of bestaand letsel? Kies voor professionals 

Doe niet meer dan je aankunt. Als je een zware klus voor de boeg hebt, is het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf soms het beste en veiligste wat je voor jezelf kunt doen. Professionele verhuizers hebben veel ervaring en knowhow als het gaat om veilig verhuizen en kunnen het werk sneller en beter klaren dan jij. Het is vooral belangrijk om verhuizers in te huren als je herstellende bent van een blessure of constant pijn hebt. Dus boek nu een professionele verhuizer en zorg voor een veilige en snelle verhuizing! 

Bron: jouwinboedel.nl