juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Wat moet je weten over zonnepanelen?

Als je van plan bent om zonnepanelen te kopen en een plat dak hebt, zijn er zeker een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Er zijn bepaalde technieken die hier niet over het hoofd kunnen worden gezien. Als je wilt weten welk aspect dit is, raad ik je aan om de punten die in dit artikel worden genoemd in gedachten te houden. Het is waar dat zonnepanelen op plat dak een beetje anders zijn. Lees al deze punten en zorg dat je niets mist.

Wees voorzichtig met de hellingshoek

Zonnepanelen op plat dak moeten altijd een hellingshoek van 35 graden hebben. Er is één belangrijk detail om te onthouden. Door de zonnepanelen onder een hoek van 35 graden te plaatsen ontstaat er meer schaduw voor de volgende rij zonnepanelen die volgt. Dit betekent dat het aantal rijen dat op een plat dak kan worden geïnstalleerd, wordt verminderd. Het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak met een hellingshoek van 30 graden vermindert het rendement met 1%. Daar staat tegenover dat een zonnepaneel dat onder een hoek van 25 graden is gekanteld 2% minder efficiënt is. Hoe kleiner de kantelhoek, hoe groter het rendementsverlies.

Afstand tussen lijnen

Zonnepanelen worden meestal in serie op een plat dak geplaatst. De afstand tussen deze kolommen wordt bepaald door de hoogte en breedte van de zonnepanelen. De afstand tussen de kolommen moet zorgvuldig worden gecontroleerd om efficiëntie te voorkomen. Als het rendement daalt, zal het zonnepaneel niet optimaal functioneren. Zonnepanelen zijn ontworpen om u op de lange termijn geld te besparen en zullen u niet te veel uitgeven.