juni 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Voel je thuis met een trendy tapijt vloer

Ben je op zoek naar een vloer waar je zelfs bij koude temperaturen met blote voeten op kunt lopen? Dan ga je natuurlijk voor een trendy tapijtvloer. Dit is de perfecte optie voor je slaapkamer, want er is niets fijners dan ’s ochtends wakker worden en met je voeten op het zachte tapijt stappen. Maar welke optie is het meest geschikt voor jou en wat zijn de mogelijkheden op het gebied van tapijtvloeren? Bij https://ambiant.nl/ vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste vloer te kiezen, zelfs als je uiteindelijk besluit voor PVC of laminaat te gaan. Heeft een tapijt vloer van Ambiant.nl toch je voorkeur? Lees dan even verder…

Hoogpolig tapijt

Het eerste waar mensen aan denken bij het uitzoeken van een vloer voor de slaapkamer is natuurlijk hoogpolig tapijt. Niet zo gek natuurlijk, want hoe hoger het tapijt is, hoe zachter het voelt. Dit is echter niet de meest praktische oplossing, want het is behoorlijk lastig schoon te maken. Stof en vuil nestelen zich in de vezels van het tapijt, en met stofzuigen trek je niet alles eruit. Bovendien kan een hoogpolig tapijt ook wat druk ogen, gezien de stof alle kanten op kan gaan staan. Vandaar dat de meeste mensen kiezen voor een laagpolige tapijtvloer, van Ambiant bijvoorbeeld. Toch gaat er voor velen niets boven hoogpolig tapijt. Het dempt veel geluid en voelt werkelijk zalig aan je voeten.

Laagpolig tapijt

In tegenstelling tot de hoogpolige variant, oogt een laagpolige tapijtvloer erg rustig aan de ogen. Het is een stuk hygiënischer dan je zou denken, omdat je zo’n vloer prima kunt stofzuigen. Is hij vies geworden? Dan kun je hem met een doekje voorzichtig schoonwrijven, eventueel nadat je een geschikt reinigingsmiddel hebt laten inwerken. Het mooie aan laagpolig tapijt is dat het in ontzettend veel kleuren verkrijgbaar is, zodat je de vloer gemakkelijk aanpast aan jouw interieurstijl. Ga je voor een warme grijstint of liever opvallend rood? Of is okergeel of antraciet meer jouw ding?

Wat kost een tapijtvloer

Als je een kwalitatief goede tapijtvloer wilt laten leggen ben je rond de 100 euro per vierkante meter kwijt. Dit is een gemiddelde, want er zijn zeker aanbieders die daar onder of boven zitten. Dit mag dan duur lijken, maar een goede tapijtvloer gaat jarenlang mee. Bovendien voel je echt het verschil met een goedkope variant. Deze zal minder geluid dempen en kan wat ruw voelen aan je voeten. Wat het leggen betreft maakt het niet uit voor welke variant je gaat, hoewel oneffenheden in de ondervloer bij een hoogpolig tapijt wat minder opvallen. Hoe dan ook kun je een expert inschakelen om de vloer te leggen, maar er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Zo spaar je geld uit, dat je kunt gebruiken voor meubels en de aankleding van de ruimte.