juni 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Kies uit verschillende soorten hottubs

De hottub komt van oorsprong uit landen in Scandinavië maar het wordt steeds populairder in Europa. Dit komt omdat een luxe hottub natuurlijk een heerlijke manier van ontspanning is. Maar welke hottub soorten zijn er nou eigenlijk allemaal? Je hebt eigenlijk twee soorten hottubs. De originele hottub zoals die vroeger in Scandinavië er ook uit zag. Deze is volledig van hout, maar omdat deze van hout is, is die helaas nooit 100% lekvrij. De andere soort hottub is degene die deels is gemaakt van kunststof. Van de buitenkant heb je nog steeds de mooie houten ‘look’. Maar de binnenkuip is van kunststof. Dit is erg makkelijk want hierdoor kan deze nooit lekken. Je hebt ook verschillende soorten hottub kachels waar je uit kan kiezen.

Hottub kachel

Zoals ik net vertelde zijn er ook verschillende soorten kachels. Je hebt een interne hottub kachel en een externe hottub kachel. Een interne kachel zit in de hottub, hierdoor warm je water iets sneller op als met de externe kachel maar dan lever je wel wat ruimte in. De externe kachel staat buiten de hottub. Hierdoor duurt het iets langer voordat je water warm wordt maar dit geeft je weer extra ruimte. Je zou er voor kunnen kiezen om je hottub warm te maken met elektriciteit of gas maar dan gaat het hele idee van een hottub weg. Met een houtgestookte hottub heb je een lekker warm, gezellig knapperend vuurtje.

Voordelen hottub

Een hottub brengt ook nog voordelen mee. Naast dat het erg mooi staat in de tuin, heeft het ook nog gezondheidsvoordelen. Je slaap word er bijvoorbeeld beter van en je spieren herstellen sneller en beter. Je zal bijvoorbeeld minder spierpijn hebben als je een hottub neemt na te hebben gesport. En als laatste is het ook nog erg goed voor je huid.