juni 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Beddenwinkel Hengelo

Boxspring of bed kopen

Nederland heeft ontzettend veel beddenwinkels verspreid door heel het land, zo ook in Hengelo de beddenzaak Hengelo. In een beddenwinkel vind je verschillende soorten bedden en boxsprings. Een boxspring is weer anders dan een ledikant omdat een ledikant uit losse elementen bestaat terwijl een boxspring meestal een vaste bodem heeft met daarop een groot matras. Boxsprings hebben over het algemeen een luxere uitstraling omdat ze hoger zijn en het matras meestal dikker is. Bij een ledikant ligt een lattenbodem los in het frame en daarop het matras. Lattenbodems bevatten vaak al vering om meer comfort te geven.

Kleur van je bed

De uitstraling van je slaapkamer heeft effect op je slaap. Wanneer je slaapkamer met rustige kleuren is ingericht heeft dit veelal een kalmerend effect. Er zijn nog meer kleuren die een kalmerend effect hebben en je nachtrust kunnen verbeteren, zoals groen, beige en lichtgrijs. Deze kleuren hebben een kalmerend effect waardoor je makkelijker in slaap kan vallen. Bij een beddenwinkel, zoals beddenwinkel Borne, heb je veelal veel keuze in kleur van je nieuwe bed en soms kan je zelfs je bed geheel zelf samen stellen. Door deze vrijheid in kleur kan je een bed uitkiezen wat goed in je slaapkamer past qua kleur.

Groot of kleiner bed

Bedden zijn er in verschillende groottes, voor verschillende ruimtes. Als je voldoende ruimte hebt in je slaapkamer en je wilt graag een groot bed, kijk dan eens naar de grootste bedden zoals kingsize. Dan heb je alle ruimte of als een zeester te slapen. Als je niet zoveel ruimte hebt, of de voorkeur geeft aan een wat kleiner bed voor knusheid, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Ook zijn er bedden in verschillende hoogtes, sommige mensen willen niet zo’n hoge instap als ze naar bed gaan. Andere vinden het juist fijn om een beetje hoog te liggen, vaak kom je dan bij een boxspring uit.