juni 18, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Comfortabel werken vanuit huis

De afgelopen jaren is het thuiswerken steeds meer in opkomst geraakt en hebben veel bedrijven dit overgenomen. Thuiswerken klinkt in sommige situaties misschien ideaal, maar het is in dat geval ook prettig als je een goede plek hebt om rustig te kunnen werken. Er zijn verschillende elementen waar je rekening mee kunt houden als het aankomt op een prettige thuiswerkplek. Als je hier meer ideeën over wilt, lees dan vooral verder en wie weet doe jij wat tips op om je eigen thuiswerkplek te verbeteren. 

De basis

Voordat je aan de slag kunt gaan met het concreet maken van je eigen werkplek is het belangrijk om te bekijken waar je deze precies wilt creëren. Oftewel; hoeveel ruimte heb je ter beschikking? Als je een geheel eigen kamer hebt die je kunt omtoveren tot thuiswerkplek heb je veel meer speling dan wanneer je het moet doen met alleen een klein oppervlak. Als je duidelijk hebt met welke plek je moet werken kun je kijken naar het stukje bureaus kopen. Tijdens het thuiswerken wil je namelijk comfortabel aan de slag kunnen gaan en afhankelijk van de ruimte die je hebt kun je bepalen hoe groot je het bureau wilt hebben. 

Praktische tips

Als je genoeg ruimte hebt voor bepaalde extra’s kun je er ook bij stil staan of je eventueel een zit-sta bureau wilt aanschaffen. Ondanks dat je thuiswerkt is het nog steeds verstandig om rekening te houden met het feit dat je een goede houding tijdens het werk moet hebben. Er wordt dan gedoeld op de houding die je aanneemt tijdens het werken als je achter een bureau zit. Het is het beste om rechtop te zitten, maar af en toe op staan van je stoel is ook van belang. Met een zit-sta bureau kun je tijdens het werken afwisselen tussen zitten en staan. Dit is goed voor je lichaam en geeft ook nog even een afwisselend gevoel tijdens je werk. 

De afwerking

Als je over alles hebt beslist, kun je uiteindelijk aan de slag gaan met de verdere indeling van je thuiswerk bureau. Het is belangrijk dat je rekening houdt met je omgeving en er dus voor zorgt om een niet te drukke werkomgeving te hebben. Denk er dus goed over na hoe je je bureau indeelt om niet te veel afleiding om je heen te hebben. De kans is groot dat je aan de slag gaat op een laptop, maar misschien beschik je ook wel over een computer. Sommige mensen werken het prettigst met twee schermen, dus is het ook belangrijk om rekening te houden met de ruimte die dit eventueel al inneemt. Je kunt dus volledig je eigen wensen kwijt in het creëren van je werkplek maar er zijn bepaalde elementen die nou eenmaal praktisch zijn om rekening mee te houden om het beste uit je thuiswerkplek te halen.