juli 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

De beste lifehacks voor het huishouden

Het huishouden is iets waar veel mensen tegen opkijken. Helemaal als je alleen woont kan je veel tijd kwijt zijn aan het huishouden. Je moet het immers allemaal alleen doen. Gelukkig zijn er een aantal lifehacks om het huishouden een stuk makkelijker te maken. Lees snel verder om deze lifehacks te ontdekken.

Lifehacks voor het wassen en strijken

Veel mensen kijken op tegen het wassen en strijken van kleding. Heb je bijvoorbeeld een hekel aan strijken? Stop dan een paar klontjes in je droger. Hierdoor werkt je droger als een stomer en komt je kleding zonder kreukels uit de droger. Let op dat je de droger niet helemaal vol stopt. Dan werkt deze lifehacks helaas niet. Gebruik een ijsklontje per kledingstuk. Daarnaast hebben veel mensen het probleem dat sokken verdwijnen in de wasmachine. Hier is een simpele oplossing voor. Schaf een aantal waszakjes aan en stop hier de sokken in. Komt je was met een onprettige geur uit de wasmachine? Dan wordt het tijd om je wasmachine schoon te maken. Doe dit ongeveer elke twee maanden met een speciaal schoonmaakmiddel.

Lifehacks voor het opruimen

Opruimen is een groot onderdeel van het huishouden. Ben je niet goed in het opvouwen van de was? Dan kan je een stuk karton uitknippen dat je helpt om een shirt makkelijk op te vouwen. Op het internet vind je tevens slimme manieren om andere was op te vouwen, zoals beddengoed. Door dit goed te doen heb je langer plezier van beddengoed. Zorg daarnaast dat je genoeg ruimte in je kast hebt voor je kleding. Als je niet genoeg ruimte is wordt het snel weer een troep. Marie Kondo heeft ook handige opbergsystemen en tips. Heb je niet genoeg ruimte? Maak dan meer ruimte vrij of gooi eens iets weg! Handige opbergmaterialen vind je onder andere bij de webshop Bath-living. Daarnaast is een waardevolle tip om elke dag een opruim rondje van 10 minuten te doen.

Lifehacks voor de afwas

Servies zoals karaffen, theepotten en glazen kunnen snel troebel worden. Met schoonmaak azijn kan je het servies weer laten glanzen alsof het nieuw is. Je luxaflex kan je ook schoonmaken met schoonmaakazijn. Door een halve citroen boven in je vaatwasser te leggen worden je glazen ook extra schoon. Heb je kinderen? Dan heb je zeker weten speelgoed in huis. Dit wordt snel vies en kost veel werk om het met de hand schoon te maken. Een erg handige lifehack is dat je het meeste speelgoed zonder batterijen in je vaatwasser kan doen. Zo is het snel weer helemaal schoon.

Spiegels worden ook snel vies. Dit geldt vooral voor de badkamerspiegel. Het weghalen van de vlekken van een spiegel kan best lastig zijn. Met scheerschuim maak je je spiegel makkelijk schoon. Het zorgt er ook voor dat je spiegel een aantal weken niet meer beslaat.