juni 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Wooden minimalistic stairs in pure big space

De mogelijkheden wat trap renovatie betreft

Vroeger was de trap niets meer of minder dan een meubel om van de ene etage naar de andere etage te geraken. Als dat maar mogelijk was dan was het verder wel prima met de trap. Nu echter hoort de trap er helemaal bij. Sterker nog, de trap heeft soms zelfs een centrale plek in de inrichting en stijl van een woning gekregen en geldt tegenwoordig als blikvanger. Niet voor niets wordt er vaker en vaker een trap renovatie uitgevoerd. Er wordt ook veel eerder gekozen voor een balustrade en fraaie trapleuningen. 

Een trap renovatie is al binnen een dag te realiseren

Wat veel mensen veronderstellen is dat een trap renovatie een langdurig proces is. Niets is echter minder waar. Een traprenovatie kan al binnen een dag in de meeste gevallen. Een dag! Je kunt de trap precies die uitstraling geven die je wenst en die aansluit bij de rest van de inrichting en uitstraling van je huis. Dat is helemaal mooi als je een trap in de woonkamer hebt. Dan kan van de trap al helemaal een stralend middelpunt gemaakt worden. 

Je ziet steeds vaker laminaat op de trap

Wat je bij trap renovatie vandaag de dag vaak ziet is dat er gekozen wordt voor laminaat. En er spreekt ook veel in het voordeel van laminaat. Heel veel zelfs. Zo is een trap renovatie met laminaat dus prima al binnen een dag mogelijk. De treden zijn  direct klaar voor gebruik en meer afwerking is ook al niet noodzakelijk.  Een trap renovatie met laminaat is goed te onderhouden en al even gemakkelijk schoon te houden. Dat kan gewoon met de stofzuiger en de dweil. Met laminaat haal je de natuur in je huis. Laminaat is amper van hout te onderscheiden tegenwoordig namelijk, waardoor je trap een prachtige natuurlijke uitstraling in je huis creëert. 

Of kies je voor de meest natuurlijke uitstraling: hout

Een traprenovatie kan ook uitgevoerd worden met echt hout. Dit voor als je de meest natuurlijke uitstraling wenst. Ook een dergelijke renovatie kan snel uitgevoerd worden, niet in de laatste plaats vanwege de voorgevormde treden.  De toplaag is vaak van een massief eikenhouten toplaag, doorgaans van 1,5 millimeter dik. 

Vinyl op de trap is goedkoper en eenvoudig aan te brengen op je trap

Trap renovatie kun je ook prima uitvoeren met vinyl. Vinyl is zeker prijstechnisch een aantrekkelijke optie.  Er wordt bij trap renovatie met vinyl vaak gewerkt met zelfklevende traptreden uit een stuk. Op die manier krijg je dus geen naden op de trap. De montage is erg eenvoudig, je snijdt heel gemakkelijk de treden direct op maat. En zo zie je maar dat een trap renovatie geen ingewikkeld verhaal hoeft te zijn. Binnen een dag kun je al een onherkenbaar mooie trap hebben. En daarmee geef jij je woning nog meer uitstraling en geef jij de trap een centrale rol in de stijl die je zo graag uit wilt stralen. De trap als eyecatcher, wie had dat ooit gedacht?

De rest van je huis ook renoveren? Ga voor meer informatie naar de site van Floorplaza!