juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

De mooiste binnendeuren voor 2022 

Iedere ruimte in je woning is voorzien van een binnendeur. Binnendeuren zijn uiteraard handig om verschillende ruimtes af te kunnen sluiten, maar ze zijn ook een hele sfeervolle toevoeging aan je interieur. Dit artikel deelt de vier mooiste binnendeuren voor 2022.

Barn binnendeuren

Ken je de Barn binnendeuren al? Deze deuren zijn niet alleen mooi, ze zijn ook praktisch. Je kunt kiezen uit veel verschillende modellen en kleuren, waardoor elk interieur voorzien kan zijn van een mooie Barn binnendeur in 2022. Barn deuren worden zo nu en dan ook een loft deur of schuifdeur genoemd. Barn deuren worden gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en metaal. Het deurbeslag bestaat uit stalen rails met beugels en rollers. Het stalen element geeft daarnaast een trendy uitstraling. 

Stalen binnendeuren

Stalen binnendeuren zijn al jaren geliefd. Ook voor 2022 zien we stalen binnendeuren veelvuldig terugkeren. Stalen binnendeuren worden gecombineerd met glas en dit geeft een ruimtelijk effect in huis. Ook zorgt een stalen deur met glas ervoor dat een donkere ruimte al snel veel lichter wordt gemaakt. Zwart staal geeft een stoere uitstraling en ze zijn uitstekend te combineren met een industrieel interieur, maar ook met vele andere inrichtingen. Ook kan er gespeeld worden met de vlaktes van glas bij een stalen deur. Wist je dat er ook houten deuren zijn inclusief een stalen uitstraling? Deze zijn bovendien een stukje voordeliger dan echte stalen deuren. 

Paneel binnendeuren

Paneeldeuren herken je aan de opbouw. Deze zijn voorzien van diverse vlaktes, waaronder verticale of horizontale lijnen. Vlakke deuren bestaan uit een rechte plaat zonder speels effect. Door gebruik te maken van paneel binnendeuren wordt je woning voorzien van een flinke dosis karakter. Je kunt daarnaast gebruik maken van oude paneel binnendeuren en deze voegen nog eens extra sfeer toe. Ook nieuwe paneel binnendeuren kun je voorzien van een echte vintagelook, doordat je deze bijvoorbeeld een behandeling geeft met speciale verf. Vintage deuren geven bovendien een authentieke en unieke look.

Donkere binnendeuren

Veel hotels zijn voorzien van een luxe uitstraling, waarbij elk detail weelde uitstraalt. De term hotel chique komt je wellicht bekend voor, de term hotel chique is bedacht vanuit de luxe van een hotel. Hotels zijn daarnaast vaak voorzien van donkere binnendeuren, zodat het luxe aspect nog eens extra krachtig wordt. Denk hierbij aan donkergroen, donkergrijs of diep zwarte kleuren. Deze donkere kleuren zijn kant-en-klaar verkrijgbaar, maar je kunt binnendeuren ook zelf schilderen in een donkere kleur naar wens, zodat ze helemaal klaar zijn voor 2022.
Bron: Meubelmakerij-Utrecht.nl