juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

De voordelen van een bamboe dekbed

Wanneer je op zoek bent naar een dekbed komen veel verschillende soorten voorbij. Een van deze soorten is de bamboe dekbed. Een natuurlijk dekbed die dus is gevuld met bamboe. Deze dekbedden zijn te verkrijgen vanaf 30 euro voor een eenpersoons dekbed en vanaf 40 euro voor een tweepersoons dekbed. Voordat je kan kiezen of een bamboe dekbed geschikt is voor jou, is het wel handig om te weten wat de voor- en nadelen van dit dekbed zijn. Er zijn namelijk niet voor niks zo veel verschillende dekbedden te vinden in allemaal verschillende prijsklasse.

Regelt je temperatuur

Bamboe werkt samen met je lichaam om je de hele nacht op de perfecte temperatuur te houden.

Als je last hebt van opvliegers veroorzaakt door bijvoorbeeld de menopauze is een bamboe dekbed een perfecte keuze. Wanneer je hormonen in werking treden en je lichaamstemperatuur verhogen, voert het beddengoed de extra warmte en het zweet twee keer zo snel af als katoen, waardoor de luchtvochtigheid in je bed met 50% wordt verlaagd. Door je koeler en droger te houden, raak je niet oververhit als je slaapt, wat betekent dat je minder snel wakker wordt van een opvlieger en eindelijk de nacht door kunt slapen. Dit geldt ook voor warme zomernachten.

Geschikt voor mensen met allergieën

Bamboe is van nature anti-allergisch, mild en zachtaardig. Daarbij zijn ze weerbaar tegen huisstofmijt, schimmel en meeldauw. Dit komt omdat ze regulering van het vocht goed kunnen verwerken. Huisstofmijten houden er namelijk van om hun huizen te maken in synthetische en dons gerelateerde materialen. Ze houden vocht vast en zorgen voor een betere leefomgeving, waardoor de droge omgeving van Bamboo onbewoonbaar wordt. Mensen met een allergie slapen vaak onrustig vanwege de irritante symptomen die worden veroorzaakt door huisstofmijt, maar door te investeren in een dekbed en beddengoed van bamboe worden deze triggers een stuk minder.