juli 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Dekbedovertrek

Dekbedovertrek om onder te slapen

Als je een dekbedovertrek nodig hebt dan kan je die in de winkel of online kopen. Online bestellen kan alleen wel een risico zijn. Dit komt omdat je niet weet van welk materiaal het is gemaakt en hoe de kwaliteit is. Als je een overtrek besteld dan wil je natuurlijk dat het van goede kwaliteit is. Je wilt niet dat het binnen een no time kapot is en dat je het dan ook niet meer kan gebruiken. Je kan vaak in de winkel wel voelen wat voor een materiaal het is en hoe goede kwaliteit het is. Je kan dit soort overtrekken vaak ook bij groothandels halen of bij andere winkels. Denk aan woonwinkels bijvoorbeeld. Dit is een goed voorbeeld van waar je overtrekken kan halen. Geen zin om de deur uit te moeten? Dan is online toch de beste optie. 

Wasadvies

Een dekbedovertrek heeft vaak een wasadvies. Dit komt omdat je dit soort producten niet zomaar op de hoogste stand kan wassen. Zo verminder je de kwaliteit en zal de levensduur dus ook een stuk minder worden. Daarnaast wil je wel de bacteriën eruit hebben dus te laag wassen heeft ook geen zin. Vaak kan je dit soort dekbedden op zestig graden wassen, wel is het handig om voordat je je nieuwe dekbed op je bed doet even hem te wassen, de vocht wordt dan beter geabsorbeerd. Je wilt je dekbed regelmatig schoon hebben en daarom is het handig om toch even te kijken of je hem om de twee a drie weken kan wassen. 

Sfeer

Naast dat je een dekbedovertrek nodig hebt brengt het ook veel sfeer mee, het maakt je kamer een geheel waardoor het nog veel fijner en leuker zou zijn in je kamer. Door de verschillende soorten patronen die er zijn maar denk ook aan kleuren. Zit er voor iedereen wel wat bij. Je kan denken aan de kleuren die effe zijn. Denk aan roze of wit of grijs. Er zijn zoveel soorten en maten die je kan kiezen. Niet elk bed is hetzelfde en daarom is het een goed idee om voor het aanschaffen even te kijken hoe groot je bed is en hoe groot de laken is. 

Dekbedovertrek

4 seizoenen

Om het dekbedovertrek te kunnen gebruiken heb je een laken nodig, dit kan een vier seizoenen laken zijn of een gewoon dekbed laken. Door de verschillende soorten kan je er een kiezen voor je bed. Een seizoens laken is voordelig omdat het vier seizoenen meegaat. Je kan hem met knoopjes aan elkaar klikken. 

Kussens  

Om nog wat extra sfeer te krijgen kan je bij je dekbedovertrek natuurlijk ook overtrekken halen voor over je kussens. Je kussens kun je op je bed leggen of op de bank. Gewoon om wat extra gezelligheid in je kamer te maken, gecombineerd met een leuke geurkaars kom je al een heel eind. Je kan ook kijken voor een overtrek waarbij de kussenhoezen er al bij in zitten. Ook deze moet je dan wassen volgens het wasadvies. Het regelmatig wassen wordt dan ook aangeraden.