juni 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Donzen dekbedden voor iedereen

De keuze in donzen dekbedden is ruim. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Daarnaast kan de kwaliteit per dekbed behoorlijk verschillen. Dus voor je definitief kiest voor een dekbed met dons is het aan te raden om je te verdiepen in de mogelijkheden. Het slapen onder een dekbed met dons is heerlijk en voor vrijwel iedereen mogelijk. Het gaat erom dat je de keuze maakt die bij jou of jullie past in het geval van een tweepersoons variant. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een dekbed dat gevuld is met de pluizige veren van vogels.

Werking dons

Donzen dekbedden zijn dekbedden die gevuld zijn met de echte veren van vogels. Het is een vulling van natuurlijk materiaal. Hierbij zijn er grote verschillen in de kwaliteit van het dons en het soort dons dat gebruikt wordt.

Soorten dons

Donzen dekbedden worden over het algemeen gemaakt van eendendons of ganzendons. Hoewel zowel eendendons als ganzendons een hoge isolatie van de lichaamstemperatuur bieden is er toch verschil. Ganzendons is over het algemeen beter omdat de vlokken groter zijn. Dat levert een hogere vulkracht en een sterker isolatievermogen. De stelregel is hoe groter de vlokken, hoe beter. Met een RDS-certificering weet je zeker dat er bij de productie van het dons rekening is gehouden met het welzijn van de dieren. Meestal komt de dons van slachtafval en worden er geen dieren speciaal gedood voor het dons.

Soorten donzen dekbedden

Net als bij andere dekbedden vind je donzen dekbedden in verschillende soorten. Je kunt kiezen voor losse dekbedden in verschillende diktes of voor een 4-seizoenen variant waarbij je een dekbed hebt dat je aanpast aan het seizoen. Een 4-seizoenen dekbed is een dekbed dat 2 delen heeft die je makkelijk aan elkaar kunt bevestigen. De delen verschillen in dikte en daarmee ook in hoe warm ze zijn. Het dunne deel is comfortabel in de zomer, Het dikke deel in de tussenseizoenen en met beide delen samen lig je ook bij – 10 graden Celsius lekker warm en behaaglijk.

Werking dons

Donzen dekbedden hebben de unieke eigenschappen dat ze isolerend werken en daarnaast goed ventileren. Dat betekent lekker warm in de winter en koel in de zomer, de perfecte combinatie om het hele jaar door te genieten van een fijn dekbed. Het dons zweet niet zoals veel synthetische materialen wel doen en is luchtdoorlatend zodat het ook jou helpt om niet te zweten.

Voor wie geschikt

Donzen dekbedden zijn geschikt voor iedereen die niet allergisch is voor dons. Of je nu een koukleum bent of juist niet. Met een donzen dekbed kun jij altijd een variant vinden die past bij je persoonlijke voorkeuren. Je kunt een dekbed zo dun en zo dik kiezen als je wilt. Let goed op de kwaliteit van het dons en je hebt gegarandeerd jarenlang plezier van je nieuwe aanschaf. Daarnaast jou je met een dekbed gevuld met dons ook huisstofmijt buiten de deur. Dat slaapt een stuk rustiger zonder mogelijk beestjes in je dekbed.