juni 18, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

lichtkoepel

Een lichtkoepel kopen voor de aanbouw af is

Wanneer je hebt besloten om een aanbouw te maken bij het huis is het belangrijk dat je de indeling van de extra ruimte meteen gaat indelen. Wil je bijvoorbeeld een lichtkoepel plaatsen? Dan kan dit in de tekening worden meegenomen. Het is ook makkelijk dat dit van te voren bekend is. Zo kan het beter worden geplaatst en is de kans dat het fout gaat ook een stuk kleiner. Natuurlijk als je dit laat doen door een professional zal het niet zo snel fout gaan, maar je kunt het wel makkelijker maken voor de expert. Wanneer je namelijk nog geen dak hebt om de koepel in de plaatsen is het makkelijker om hier rekening mee te houden. 

lichtkoepel

Nieuwbouw

Ook is het natuurlijk mogelijk om bij een nieuwbouwwoning een lichtkoepel te plaatsen. Hier kun je dan ook kiezen voor de variant van glas in plaats van kunststof. Dat zal dan ook zorgen voor een betere isolatie van de ruimte. Dat is natuurlijk ook heel erg belangrijk, helemaal in een nieuw huis. In nieuwe huizen zal de isolatie namelijk er goed zijn en als je dan een koepel in je huis hebt die niet isoleert zal er super veel warmte aan verloren gaan. Dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Vraag advies

Wanneer je niet zeker weet wat je wilt is het altijd verstandig om advies te vragen. Zo zouden ze je dus kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Misschien is een lichtkoepel niet wat je zoekt en kun je dus beter een platdakraam monteren. Deze zijn ook heel erg mooi en ze lijken ook op elkaar, alleen zie je dat een platdakraam ook open zou kunnen. Dit is natuurlijk een handige functie die je ook zeker zult gebruiken om het huis lekker te laten tochten.