juni 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Gebruikshandleiding rubio monocoat olie 1 component.

EIKENvakman.nl: de online eikenhout specialist (voor binnen)! Natuurlijk vertellen wij u graag wat meer over het correct behandelen van onze prachtige eiken tafelbladen. Onderstaand een handleiding voor rubio monocoat olie (1 component).

Doe altijd eerst een test op het eikenhout, voordat u het hele product behandeld. De kleuren, zoals online weergegeven, kunnen (sterk) afwijken van het daadwerkelijke eindresultaat. Nog los van uw beeldscherm resolutie is het specifieke hout dat u behandeld – in combinatie met de dikte van de olie zoals door u aangebracht – van grote invloed op het eindresultaat.

Zorg voor een mooi vlak licht geschuurd oppervlakte van het eikenhout. In het geval u een eiken (tafel)blad besteld bij EIKENvakman.nl wordt uw blad mooi geschuurd opgeleverd en kunt u direct aan de slag. Eventueel kunt u nog ‘naschuren’ met een kleinere (fijnere) schuurkorrel. In het geval u behandeld hout wenst te behandelen dient u ervoor te zorgen dat er geen oude olie of lakresten achterblijven en adviseren wij uiteraard ook (uiteindelijk) een lichte schuurkorrel (K40 – K80 – K120).

Zorg ervoor dat het te behandelen houtproduct stofvrij en droog is en in het geval van een A component: Zorg ervoor dat u de olie goed schud en even goed doorroert.

Breng een kleine hoeveelheid MonoCoat olie aan op het hout en verspreid deze goed & zorgvuldig. U kunt hierbij gebruik maken van een handpad, machinepad, boenmachine, maar ook een kwast en/of een doek, is goed te gebruiken, wat u het fijnste vind! Uiteindelijk moet de Monocoat olie goed en consistent verspreid worden.  Laat de olie 3 a 5 minuten goed inwerken. Verwijder vervolgens grondig alle overtollige olie (aan het oppervlakte van het out).  U kunt hiervoor gebruik maken van basis poetsdoeken, of een boenmachine (met witte pad). Uiteindelijk moet het behandelde oppervlakte handdroog aanvoelen, dan weet u dat u klaar bent!

De droogtijd voor component A MonoCoat olie: 24 tot 36 uur (uitgaande van een normale luchtvochtigheid). Uiteraard zijn wij u graag van dienst met bovenstaande tips & gebruiksaanwijzing, echter is het uw verantwoordelijkheid om te bepalen of dit product geschikt is voor de door u gewenste toepassing. Op basis van onze kennis & ervaring + alle beschikbare informatie tracht EIKENvakman.nl u zo goed mogelijk te informeren, maar hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.