juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Gids voor garageverlichting

Als u op zoek bent naar een huisverbeteringsproject met een grote beloning, overweeg dan een nieuw verlichtingsplan voor jouw garage. Ook al is het misschien niet de plek voor een kristallen kroonluchter of een set van zijdeachtige schansen, de meeste garages hebben potentieel om veel meer te zijn dan een parkeerplaats en opslagruimte. Met wat organisatie en nieuwe verlichting vind je misschien ruimte voor een werkplaatsbank, trainingscentrum, fietsenrek, muziekcentrum en zelfs een videogamelounge. Gebruik bij het verlichten van jouw garageverlichting de “drie lichtlagen” -strategie om armaturen te kiezen voor sfeerverlichting, accentverlichting en taakverlichting. Het team van Lampenhuis heeft een paar handige tips om je verder te helpen!

In de garagverlichting wil je voldoende bovenlicht in de hele ruimte. Deze omgeving laag is een fundamenteel onderdeel van het ontwerp, dus meet zorgvuldig en besteed wat tijd aan het winkelen voor de armaturen, waarbij je verlichting kiest die zowel overdag als ’s avonds aan de behoeften voldoen. In een garage met zichtbare spanten, kun je op zoek gaan naar kleine schansen om aan een of beide zijden van de centrale steunbalken te monteren. Als het garage dak naar boven uitsteekt, heb je misschien ruimte voor een hangende armatuur zoals een metalen trommelhanger of een stijlvolle lantaarn met een zichtbare vintage lamp.

Zodra je het omgevingslicht is gepland, is het tijd om jouw taakverlichting te kiezen. Identificeer de ruimtes waar je werkt. Als je bijvoorbeeld de olie ververst terwijl je op de grond ligt of vaak onder de motorkap op verkenning gaat, kun je baat hebben bij taakverlichting in de buurt. Overweeg lampen, fluorescerende panelen, schansen of beweegbare spoorlichten die op heuphoogte zijn geïnstalleerd. Aan een tafel of bank is taakverlichting vooral belangrijk en zou je moeten helpen efficiënter te werken. Houd bij het kiezen van taaklampen niet alleen rekening met het wattage maar ook met de tint, omdat sommige projecten, zoals schilderen of overspuiten van hout, kunnen worden beïnvloed door de helderheid van het licht. Zoek ook naar armaturen bij Lampenhuis die in de centrale kast kunnen worden aangesloten, zodat je niet hoeft te zoeken naar schakelaars.