juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

industriele eetkamertafel

Industrieel decor: maak kennis met deze trend

De industriële stijl is steeds meer aanwezig in decoraties en brengt alle charme en hedendaagsheid van de stedelijke omgeving in onze huizen. Deze stijl ontstond rond het jaar 1970 in New York. In die tijd werden oude pakhuizen omgebouwd tot stadswoningen waarbij het oorspronkelijke uiterlijk van de plaats behouden bleef. Een van de belangrijkste kenmerken van deze stijl is de open en weidse ruimten, met zichtbare structuren.

Hoewel het begon in de jaren 1970, is deze stijl nog steeds erg in de mode. Als je jouw huis wilt transformeren met deze trend, bekijk dan onze tips hieronder!

industriele eetkamertafel

Hoe moeten we de omgevingen samenstellen?

Je kunt de industriële stijl combineren met andere decoratiestijlen, zoals de vintage stijl, met pastelkleuren, die de omgeving levendiger maken, en de rustieke stijl, met antieke meubelen zoals een industriele eetkamertafel, en het gebruik van hout in zijn natuurlijke vorm, die een gevoel van warmte brengen.

Het idee is om de omgevingen te laten lijken op industriële pakhuizen, net zoals de lofts dat in de jaren zeventig in New York waren. Over het algemeen wordt deze stijl gebruikt in grote en geïntegreerde omgevingen (zoals keuken en woonkamer, de plaatsen waar we deze stijl het meest zien), maar niets weerhoudt je ervan de decoratie in een specifieke kamer te gebruiken.

Zoek voor deze decoratie stijl naar bekledingen met schijnbare bakstenen, gebrand cement of andere texturen die aan “bouw” doen denken. Het gebruik van metalen voorwerpen en meubilair en schijnbare structuren en buizen zijn ook belangrijke kenmerken van deze trend, omdat zij de sfeer van een industriële loods geven. Met de juiste decoratie kan de omgeving niet alleen vol stijl en persoonlijkheid zijn, maar ook een gastvrij tintje krijgen.

Sloophout

Gerenoveerde en teruggewonnen houten elementen voegen authenticiteit en zachtheid toe aan een ontwerp in industriële stijl, en worden gebruikt in combinatie met meer rigide materialen zoals beton, metaal en staal.

Industriele eetkamertafel gemaakt van teruggewonnen hout, waarbij de oorspronkelijke onvolkomenheden worden benadrukt en geprezen. Steigerplanken nemen de plaats in van rekken of zorgen voor een robuuste bekleding van een keukenruimte.

Kleuren

Ondanks het gebruik van veel sobere kleuren, zoals grijs, zwart, wit en aardetinten, kunt je gebruik maken van fellere en vrolijke kleuren, zoals blauw, geel en groen, zij zullen de omgeving accentueren en vol persoonlijkheid laten stralen.

Het is echter belangrijk te onthouden dat deze kleuren alleen in bepaalde details mogen worden gebruikt, bijvoorbeeld in sommige meubelen, schilderijen of decoratieve stukken, om de industriële voetafdruk te behouden.