juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

shopx.nl leren bank

shopx.nl leren bank

Is een leren of een stoffen bank beter?

De vraag of je nu eerder voor een leren of een stoffenbank moet kiezen is niet een vraag die snel in je opkomt. Maar uiteindelijk zullen we bij het inrichten van een huis ermee te maken krijgen: wat zoeken we in een bank? Comfort. Check. Een stijlvolle bank. Aangevinkt. Duurzaamheid. Kruis aan. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillen de leren banken van ShopX enerzijds en stoffenbanken anderzijds. 

Bij de vergelijking nemen we factoren als frames, veren en demping buiten beshcouwing. We nemen aan dat de bank standaard is behalve het materiaal aan de buitenkant. 

Comfort 

Over het algemeen wordt aangenomen dat een stoffenbank comfortabeler is dan leer. Denk bijvoorbeeld aan leren stoelen die in de zomer erg warm kunnen worden als de zon erop schijnt. Leer heeft immers snel de neiging om de warmte op te nemen, waarna het plakkerig aan kan voelen. Wanneer het koud is, voelt het leer dan ook onaangenaam koud aan. 

Stijl 

Naast comfort is stijl ook een belangrijke factor in de overweging van een bank van ShopX in jouw huiskamer. Deze factor is sterk afhankelijk van de ieders smaak. Leer geeft de ruimte een verfijne toon en geeft het een bepaald soort statement af. Stof daarentegen is in veel meer kleuren en patronen verkrijgbaar. Het hangt er dus echt van af wat je zoekt. Er gaat niets boven een leren bank of stoel van ShopX, die in 120 kleuren beschikbaar is. 

Duurzaamheid 

Een ander belangrijk aspect is duurzaamheid. Een bank of stoel is een behoorljke investering in het interieur van een ruimte. Je wilt er immers zo lang mogelijk plezier van hebben. Een bank of stoel die makkelijkte onderhouden is en niet snel slijt heeft de voorkeur. In dit geval zal de keus uitvallen naar de leren stof. Leer is van nature een duurzamere stof en gaat minstens vijf jaar lang mee. Vuil op een leren bank? Met een veegbeweging is het eraf. Bij een stoffen bank of stoel zal de stof een vlekafstondende behandeling moeten ondergaan. Heb je kleine kinderen inde buurt? Pas dan goed op de bank. 

Heb je allergieën? Houdt in gedachten dat een stoffen bank een val kan zijn voor huisstwofmijt en haren van dieren. 

De keuze van de bank is uiteindelijk afhankelijk van jouw behoeften en het interieur. Zeker wanneer je jonge kinderen of huisdieren hebt dan zal een bank van leer een match made in heaven zijn!