juni 18, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

gietvloer over tegels

Kan je een gietvloer over tegels leggen?

Jij hebt op dit moment een vloer van tegels in je woning liggen. Echter wil je graag een nieuw vloer in je woning hebben. Je kunt er dan voor kiezen om een gietvloer over tegels heen te leggen. Dit is namelijk een hele goedkope manier om een nieuwe vloer in je woning te leggen. Je hoeft dan namelijk niet de oude tegels uit je woning te halen, voordat de nieuwe vloer gelegd kan worden. De nieuwe soort vloer kan dan namelijk gewoon over jouw oude tegels heen gelegd worden. Hierdoor bespaar jij jezelf heel erg veel tijd, moeite en ook nog eens veel geld. Als je namelijk de tegelvloer uit je woning moet slopen, kan dit heel erg veel tijd in beslag nemen.

gietvloer over tegels

Dunne laag 

Het fijne aan een gietvloer over tegels, is het feit dat deze heel erg dun is. De gemiddelde vloer is namelijk maar vier millimeter dik. Hierdoor komt jouw nieuwe vloer op bijna dezelfde hoogte als de oude vloer te liggen. Je hoeft je dan dus ook geen zorgen te maken over het feit dat je deuren niet meer open kunnen. Doordat de nieuwe vloer maar vier millimeter dik is, wordt je vloer amper verhoogt. Dit maakt het dat je dus geen aanpassingen in je woning hoeft te maken, voordat je nieuwe vloer gegoten kan worden. 

Warmte doorlatend

Een ander voordeel van een gietvloer over tegels, is het feit dat deze veel warmte doorlaat. Als jij in je woning vloerverwarming hebt, wil je deze ook kunnen gebruiken met je nieuwe vloer. Gelukkig is je nieuwe vloer zo dun dat deze ook de warmte van de tegels zal absorberen. Hierdoor kun jij nog steeds genieten van warme voeten in je woning. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de vloerverwarming niet meer zal werken.