juni 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

kunststof kozijnen subsidie

Subsidie aanvragen kunststof kozijnen

Door je woning te verduurzamen, zal je op de lange termijn enorm besparen op de maandelijkse energierekening. Er zijn diverse maatregelen die je kunt laten verrichten aan je woning. Denk aan het laten plaatsen van zonnepanelen, of het laten installeren van kunststof kozijnen. Door zulke maatregelen zul je minder snel en minder stroom verbruiken. Hierdoor bespaar je dan weer op de energierekening. Voor het laten plaatsen van kunststof kozijnen kun je kunststof kozijnen subsidie aanvragen. 

kunststof kozijnen subsidie

Besparen op de energierekening

Deze kunststof kozijnen subsidie kun je aanvragen voor maatregelen die na augustus 2019 zijn uitgevoerd. Zulke maatregelen lijken op het eerste oog een flinke investering. Echter verdien je deze investering al snel terug; al helemaal wanneer je in aanmerking komt voor de subsidie. Maar wanneer kom je dan in aanmerking? Er zijn een aantal voorwaarden:

  • De woning is jouw eigendom en hoofdverblijf;
  • Je laat minstens twee energiebesparende maatregelen uitvoeren;
  • Je kan subsidie aanvragen voor maatregelen uitgevoerd na 15 Augustus 2019.

Andere mogelijkheden

Wees niet getreurd als je hier niet voor in aanraking komt. Er zijn gelukkig nog meer opties. Zo kun je tegen lage rente geld lenen bij het Nationaal Energiebesparingsfonds. Dit mag echter alleen maar als je met dit geld ook daadwerkelijk jouw woning gaat verduurzamen. Daarnaast kun je ook als Vereniging van Eigenaren (VvE) bij het Nationaal Energiebesparingsfonds terecht voor advies en energiebesparende maatregelen.