juni 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Verfraai je huis met een deur-makeover 

Ben je ooit een huis binnengelopen en waarbij je positief verrast werd door de unieke inrichting? De kans is groot dat het niet alleen de meubels waren die het huis lieten opvallen, maar wellicht ook door de deuren. Een oude deur kan in elke kamer een geweldig pronkstuk of centraal punt zijn en kan ook wat extra karakter aan je huis toevoegen. In deze blogpost bespreken we waarom je een oude deur zou moeten kopen en hoe je deze kunt oppimpen! 

Waarom een oude deur kopen? 

Het mooie van het kopen van een oude deur is dat je toegang hebt tot exclusieve deuren tegenwoordig nog maar weinig tot niet gemaakt worden. Zo kun je, bijvoorbeeld, deuren vinden in een vintage stijl die normaal gesproken anders onmogelijk na te maken zijn. Bovendien; Als je een oude deur koopt, hergebruik je iets dat anders misschien op een stortplaats zou belanden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar het vermindert ook onnodig afval en de kosten die gepaard gaan met de productie van nieuwe producten. Een erg duurzame optie dus!  

Hoe op te pimpen? 

Er zijn verschillende manieren om een oude deur op te pimpen. De eenvoudigste manier is om het hout op te schuren en opnieuw te schilderen of te vernissen in een kleur die bij jouw smaak past. Je kunt ook gebruik maken van decoratieve items zoals scharnieren, knoppen en grendels voor extra flair. Als je enorm creatief bent, probeer dan eens wat textuur of patronen aan te brengen met snijgereedschap of sjablonen. Een andere leuke manier om een oude deur op te knappen is door de glasplaten te vervangen door glas in lood of matglas. 

Conclusie

Oude deuren kunnen op veel creatieve manieren in huis worden gebruikt; van muurkunst tot aan unieke meubelstukken. Ze bieden huiseigenaren een geweldige kans om het huis een uniek tintje te geven zonder te veel geld uit te geven. Of je nu besluit de deur te schilderen of er ingewikkelde ontwerpen in te snijden; het kopen van een oude deur bij de juiste aanbieder, zoals https://www.destijdsch.nl/, kan zowel voordelig als milieuvriendelijk zijn! Dus waar wacht je nog op?