juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

infrarood panelen

Verwarmen middels infrarood panelen

Iedereen heeft in huis graag een behaaglijk gevoel. Een verwarming mag dan zeker niet ontbreken. Toch is de ouderwetse radiator vaak een doorn in het oog. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer moderne manieren om te verwarmen. Één van die manieren is middels infrarood verwarming. In dit artikel kom je er achter hoe dit precies werkt.

infrarood panelen

Wat is het precies?

Infrarood verwarming is een manier van verwarmen middels straling. Als het goed wordt toegepast dan is het een zeer efficiënte manier van verwarmen, aangezien het heel gericht gebeurt. De panelen zijn op een simpele manier te bevestigen aan de muur of het plafond. Deze manier van verwarmen biedt hiernaast nog meer voordelen:

  • Het is niet alleen heel praktisch, maar staat bovendien ook nog eens goed in elke woning. De panelen zijn namelijk strak vormgegeven en beschikbaar in wit mat of glans, met een eigen foto of zelfs verwerkt in een spiegel.
  • Er zitten nauwelijks kosten aan die te maken hebben met onderhoud, wat natuurlijk scheelt in je portemonnee.
  • De infrarood panelen zijn nagenoeg geluidsloos, in tegenstelling tot radiatoren die nog al eens tikken.

Hoe werkt het?

Om gebruik te maken van deze manier van verwarmen, is het nodig om infrarood panelen te plaatsen. Een veelgebruikte plek hiervoor is tegenwoordig de badkamer, maar je kunt het net toepassen waar jouw voorkeur naar uit gaat. Het werkt vervolgens als volgt:

  • Het paneel produceert als het ware een elektromagnetische straling.
  • Dit wordt uitgestraald en komt op een oppervlakte of een persoon terecht.
  • Zodra dit gebeurt, wordt de straling omgezet in warmte.

Eigenlijk heel simpel dus en vooral erg doeltreffend! Daar waar een standaard radiator gewoonlijk een hele ruimte verwarmt, straalt de warmte van infrarood panelen gericht en voel je deze direct op de huid.