juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Waarom hexagon tegels gebruiken voor je badkamer?

Zeshoekige, oftewel hexagon tegels zijn een populaire keuze voor de wand of vloer in je woning. Hexagon tegels zijn makkelijk te leggen, duurzaam, en zullen niet snel vervelen. Het assortiment aan zeshoekige tegels is enorm. Of je nu op zoek bent naar een eigentijdse of klassieke uitstraling, tegels passen goed bij iedere sfeer. De kwaliteit van de tegel kun je deels aflezen aan de prijs: een erg goedkope tegel zal een mindere kwaliteit hebben. Wanneer je lang wilt genieten van je tegels, dan kies je bij voorkeur een hogere kwaliteit.

Zelf leggen of een professional inhuren?

Je kunt natuurlijk zelf op zoek gaan naar de perfecte hexagon tegels voor jouw badkamer, keuken of woonkamer. Maar, tegels leggen is een ander verhaal. Als je twijfelt over jouw kunnen, dan kan het handig zijn om advies in te winnen bij een specialist. Deze kan je ook vooraf informatie geven over de tint van de tegel, de kwaliteit en het formaat. De specialist kan daarna de tegels leggen. Omdat een badkamer, keuken of vloer meestal meer dan 10 jaar meegaat, kun je best wat extra besteden aan het laten doen. Dan weet je zeker dat het resultaat niet zal tegenvallen. 

Opvallend interieur met hexagon tegels

Een van de redenen waarom veel mensen zeshoekige tegels kiezen, is omdat ze een gedurfde en interessante look aan het interieur geven. Maar, tegels bieden meer dan alleen een spannende twist. Ook zijn deze tegels een rustpunt voor je ogen door de geometrische vormen. Veel huiseigenaren kiezen ervoor om hexagon tegels te plaatsen in de badkamer of keuken. Dit is niet alleen een stuk interessanter dan een witte gestucte muur, maar is ook makkelijk te onderhouden.

Hexagon wandtegels 

Als je van plan bent om een hexagon tegel wand te plaatsen in je badkamer, dan heb je veel keuzes. De tegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren, met of zonder print. Je kunt de grote tegels kiezen voor een moderne uitstraling, en kleine tegels als decoratie. Hexagon tegels met een print geven karakter aan je woonomgeving. Als je de muren een authentieke look wilt geven, kun je kiezen voor tegels met een grove structuur. Dit zal een prachtige look aan je muren geven.

Ideaal voor badkamers

Een van de belangrijkste dingen die hexagon tegels ideaal maken voor je badkamer of toilet, zijn het lage onderhoud en de waterdichtheid. Dit betekent dat de tegel niet snel verkleurt of vlekken krijgt door water in de badkamer. De keramische tegels zijn zeer eenvoudig schoon te maken en te onderhouden.

Kijk hier voor het complete assortiment! 

Duurzaam en betaalbaar

Je verwacht het niet doordat deze tegels een spannende, luxe look aan je interieur geven, maar ze zijn duurzaam én betaalbaar. Als je voor een goede kwaliteit tegel gaat, hoef je niet veel geld uit te geven. Dus, als je van plan bent om je badkamer te renoveren, kies dan absoluut voor keramische hexagon tegels. Ze geven je badkamer niet alleen een geweldige uitstraling, maar kunnen een leven lang mooi blijven.