juni 18, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

coretec PVC

Waarom zoveel mensen kiezen voor coretec PVC

Als we het hebben over PVC, dan denkt niet iedereen direct aan vloeren. En dat terwijl dit materiaal uitermate geschikt is om vloeren mee te maken. Met name de vloeren van coretec PVC zijn ongekend populair in Nederland. Er zijn meer aanbieders en fabrikanten, maar coretec PVC omvat veel voordelen waar men naar op zoek is als het gaat om het uitzoeken van een vloer.

coretec PVC

Wat is coretec PVC?

Veel mensen noemen coretec de revolutie in de wereld van vloeren. Met name als het gaat om harde vloerbedekking van pvc dan is coretec een absolute topper in de markt. Het dient ook wel als alternatief op veel andere vloertypen zoals vinyl, klik LVT en laminaat. De grootste voordelen van coretec zitten hem echter in het volgende:

  • coretec vloeren zijn uitermate geluiddempend dankzij de unieke kurklaag onderin. 
  • coretec vloeren zijn duurzaam en gemaakt van gerecycled hout en bamboe.
  • coretec vloeren hebben een lijmloze integratie van een kliksysteem.

Minder geluid

Een vloer moet natuurlijk niet het geluid teveel doorlaten. Dat is vervelend voor eventuele onderburen en het is ook nog vervelend voor jezelf, omdat het geluid tussen verschillende kamers daardoor geaccentueerd kan worden. Dat wil natuurlijk niemand. Twijfel jij ook over de geluidsdichtheid van de vloer? Coretec is dan de oplossing voor jou. Dankzij de unieke kurklaag in deze vloeren kun je er namelijk van verwachten dat ze bovengemiddeld geluiddicht zijn.

Duurzaam ontwikkeld

Een ander bijzonder punt van deze vloeren is dat het allemaal duurzaam is ontwikkeld. De vloeren zijn gemaakt van gerecycled hout, bamboe, kalksteen of vinyl. De vloeren die van pvc zijn, zijn uiteraard van kunststof. Ook kunststof kan echter duurzaam zijn door materialen te recyclen, en dat is precies wat ze bij coretec zo belangrijk vinden. Je kiest dus niet alleen voor een heel mooie vloer maar ook een verantwoorde vloer, en dat maakt coretec bijzonder.