juli 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

meubelbeslag

Wat houdt meubelbeslag in ?

Meubelbeslag, meubels accessoires of bekleedsel met beschermende of werkende functies worden al jarenlang gebruikt om meubels te versieren of aankleden door middel van hang en sluitwerk van zowel ramen als deuren. Beslag gebruik je wanneer je het hebt  over meubels. Beslag heeft vaak een functioneel doel; handgrepen en knoppen maken het makkelijk om lades en deuren open te maken. De reden voor het vervangen van meubelbeslag kan noodzakelijk zijn, maar u kunt natuurlijk ook de stijl en uitstraling van uw huis willen veranderen. Meubelbeslag kan bestaan uit scharnieren die gebruikt worden om deuren en deksels te verplaatsen. Knoppen en handgrepen die kunnen worden gebruikt om de lades te openen en grendels om te sluiten. Zo maken ringen, leren lusjes en slotjes ook onderdeel van het meubelbeslag.

meubelbeslag

De kwaliteit van meubelbeslag

Het is van groot belang dat meubelbeslag van duurzaam materiaal gemaakt is. Kasten, ramen en deuren worden in het dagelijks leven heel vaak open en dicht gedaan. 

Hierdoor mogen scharnieren, grendels, sloten of handgrepen niet zo makkelijk breken. Meubelbeslag wordt daarom gemaakt van allerlei duurzaam materiaal zoals aluminium, nikkel, hout, RVS, leer of bankeliet. Wanneer jij kiest voor meubelbeslag, denk ook eens even aan de stijl van de kamer en hoe je meubelbeslag goed in past. Je moet het materiaal makkelijk kunnen gebruiken en moet goed in hand liggen

Zwart meubelbeslag

Bij zwart meubelbeslag blinkt de kleur uit op meubels en kasten. Of je nou een nieuw meubel naar eigen ontwerp wil laten maken of een oude stoel, tafel of kast wil verbouwen, heb je hiervoor meubelbeslag nodig. Je kan kiezen voor zwarte meubelbeslag zoals: deurknoppen, scharnieren, ladegeleiders of sloten. Maar je kunt ook kiezen voor een klassieke of moderne look met RVS, aluminium, hout of leer. Uw meubelen een andere uitstraling geven is op zich een feest. Door simpelweg de interieuraccessoires te vervangen, creëer je een geheel nieuwe look.