juli 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Welke LED panelen gebruik je waar?

Kamers en ruimtes van je huis en kantoor moeten natuurlijk goed verlicht zijn. Gelukkig zijn hier heel veel opties voor. Bijna elk huishouden en kantoor maakt gebruik van plafondverlichting. Dit is een lamp die op of in het plafond is verwerkt en in zijn eentje veel licht kan creëren. Het doel van deze verlichting is voornamelijk veel licht, en kwalitatief goed, licht te maken.Veel licht gaat vaak gepaard met een hoge energierekening. Gelukkig kan je deze kosten goed drukken door energiezuinige verlichting te gebruiken. De beste optie in deze categorie zijn ongetwijfeld de LED panelen.

Deze panelen hebben een diameter van 10 cm tot 28 cm en kunnen grote stukken ruimte zelfstandig verliezen. Ze worden gemonteerd in en op het plafond, en de bedrading is onzichtbaar weg te werken. De prijs hiervan varieert sterk, en de kwaliteit is dan nog niet eens zeker. Om altijd gegarandeerd de beste kwaliteit te hebben is het slim om je panelen bij Euroledshop te kopen. Alleen hier krijg je op alle lampen 2 tot 3 jaar fabrieksgarantie. Daarnaast hebben ze LED panelen voor de beste prijs; www.euroledshop.nl.

Kleine LED panelen

LED panelen met een diameter van 10 tot 12,5 cm zijn erg geschikt voor kleinere ruimtes. Door hun compacte formaat zijn ze gemakkelijk op te hangen in smalle kamers zoals toiletten. Met een vermogen van  6 tot 9 Watt kan je ze perfect inzetten in lange kamers. Denk bijvoorbeeld aan een grotere kamer waar een tussenwand komt te staan. Op deze manier ontstaan er 2 lange en smaller kamers. Hier kan je één grote lamp ophangen, maar dat is verre van ideaal. Beter is om in dit geval twee 6 tot 9 Watt  panelen op te hangen.

 

Grote LED panelen

Veel mensen kiezen er voor om hun grotere ruimtes te verlichten met panelen die een diameter van  16 tot 28 centimeter hebben. Deze groottes produceren ook veel meer licht dan de kleine panelen, namelijk 12 tot 24 Watt aan licht. Dit is genoeg om bijvoorbeeld een gehele slaapkamer in één keer te verlichten.

Ook worden grote LED panelen vaak gebruikt op kantoren. Door het egale karakter van het licht dat deze panelen produceren, maakt het een zeer fijne werklamp. Je kan meerdere van deze lampen op het plafond monteren, allemaal op een vaste afstand van elkaar. Hierdoor krijg je egaal licht in de gehele ruimte.