juni 18, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Alles wat je moet weten over douglas hout.

Tegenwoordig zijn er veel producten die van douglas hout worden gemaakt. Dit kan gaan om producten zoals veranda’s, kapschuren en buitenverblijven, maar veel meer. Om kosten te besparen kun je op zoek gaan naar de beste douglas hout aanbiedingen. Als je voor douglas hout kiest, kies je ook voor duurzaam. Waarom wordt de houtsoort douglas hout vaak toegepast door specialisten in verscheidene houtsoorten en -producten, zoals Houtdirect? Dit heeft voornamelijk te maken met de goede eigenschappen van douglas hout. Wat douglas hout precies is en waarom het op een grote schaal wordt toegepast, lees je in dit artikel.

Wat is douglas hout?

Laat ik bij het begin beginnen: wat is douglas hout nou eigenlijk? Douglas hout is te omschrijven als een van de duurzaamste naaldhoutsoorten. Door dit hout toe te passen is er een garantie dat de gemaakte producten uit duurzaam beheerde bossen komen, waardoor er een steentje wordt bijgedragen aan de bescherming van de natuur. Niet alleen is het een van de duurzaamste naaldhoutsoorten, maar het is ook een van de meest harde houtsoorten die je binnen Europa kunt verkrijgen. Best bijzonder dus! Douglas hout is tevens in te zetten voor verschillende producten en is een veelzijdig product. Dit heeft te maken met haar mooie structuur, kleur en warme uitstraling. Douglas hout kent verschillende eigenschappen en voordelen. Hier lees je hieronder meer over.

De eigenschappen en voordelen van douglas hout

Als je kiest voor douglas hout, kies je voor de eigenschappen en voordelen die dit hout met zich meebrengt. Hieronder noem ik er enkele:

  • Douglas hout is erg duurzaam: dit soort hout kent een minimale levensduur van 10-15 jaar.
  • Douglas hout is een puur natuurproduct. Dit houdt in dat dit hout vocht opslaat. Het hout is klimaat- en weergevoelig, wat ervoor kan zorgen dat er scheurtjes ontstaan in het hout, maar juist dit benadrukt het natuurlijke en rustieke karakter van het hout.
  • Douglashout is veelzijdig en kan ruim ingezet worden.