juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Dit is waarom kunstplanten steeds populairder worden

Er is nooit een betere tijd geweest om een planten ouder te worden! Tegenwoordig hebben websites zoals Pinterest en Instagram je een schat aan inspiratie gegeven om je eigen plantenparadijs te realiseren, met planten als Monstera’s, Palmen, Vioolblad en Paradijsvogel kan je dus een hele nieuwe sfeer in je huis brengen. Er zijn zoveel ideeën om met planten te decoreren, waardoor kamerplanten ook een enorm populaire trend in huisdecoratie zijn geworden. Maar hoe leuk deze planten ook zijn, wanneer je er niet voor kan zorgen, kan je er maar een korte periode van genieten. Hierdoor zijn easyplants kunstplanten dus helemaal in.

De techniek is verbetert

Waarschijnlijk ken je de kunstplanten van vroeger nog wel. Misschien had je ze thuis of in de kerstboom. Deze planten waren overduidelijk nep, dat kon je al van een verre afstand zien. Tegenwoordig is dit dus niet meer het geval. Zoals alles sneller en beter wordt, is dat ook gebeurt voor de techniek van het maken van kunstplanten. Hierdoor zijn er dus planten die niet van echt te onderscheiden zijn. De nep planten geven misschien niet de voordelen die echte planten hebben maar ze hebben juist wel weer de voordelen wat de nadelen van echte planten zijn. Hierdoor worden planten in huis voortaan toegankelijk voor iedereen.

Er is meer aanbod

Je kan een kunsthaag kopen voor bij je in de tuin of aan de muur, een palmboom voor binnen en buiten en nog veel meer andere exoctische planten die het moeilijk te verduren zouden hebben als ze echt waren en in het Nederlandse klimaat zouden leven. Kunstplanten worden steeds populairder omdat ze dus niet alleen maar beter zijn geworden maar ook omdat er veel meer aanbod is. Sommige planten kan je bijna niet vinden in het echt, maar ze hebben ze dus wel als kunstplant. Het assortiment is dus nog groter geworden.