juni 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Ontdek de voordelen van traprenovatie

Heb jij een oude trap die je er niet meer mooi uit vindt zien? Het kan zijn dat de verflaag verkleurd is door de zon, of misschien zit er oude, vieze vloerbedekking op die je wilt verwijderen. Hoe dan ook is het renoveren van de trap altijd een beter idee dan het kopen van een nieuwe trap. Dit is namelijk een stuk voordeliger. Een nieuwe trap aanschaffen en laten bevestigen kost al gauw € 2500, afhankelijk van het model dat je nodig hebt. De kosten voor een traprenovatie, bijvoorbeeld via Floorlife.nl, zijn aanzienlijk lager. En dat is niet het enige voordeel van een traprenovatie.

Een trap in elke gewenste stijl

Als je kiest voor een traprenovatie met PVC (een van de meest gekozen opties) heb je ontzettend veel vrijheid betreft de vormgeving en stijl van de trap. PVC is er namelijk in ontzettend veel kleuren en stijlen, waardoor er een variant is die past bij elke woonstijl. Ga je voor PVC met print van licht eiken of een traprenovatie met betonlook PVC? De eerste optie oogt warm en gezellig, terwijl een trap met betonprint juist perfect is voor industriële interieurs. Wat jouw stijl ook is, als je kiest voor PVC kun je werkelijk alle kanten op. Bovendien kun je zelf kiezen of je tevens de zijkanten en stootborden wilt laten bekleden met hetzelfde materiaal of enkel de treden.

Je trap renoveren kost weinig tijd

Waar het ontzettend veel tijd kost om een nieuwe trap te bevestigen (en de oude te verwijderen), neemt een traprenovatie hooguit enkele dagen in beslag. Een beetje ervaren klusjesman kan het zelfs in enkele uren voor elkaar krijgen, afhankelijk van of je tevens de stootborden en zijkanten bekleedt. Bovendien heb je heel weinig rotzooi in huis. Doordat PVC een soort kunststof is, komt er geen stof vrij wanneer je het op maat snijdt. Je hoeft dus niet je meubels af te dekken en zeker niet je huis te verlaten als de trap wordt gerenoveerd.

Kleine moeite, groot effect

Door je trap te renoveren kun je een complete ruimte een nieuwe look geven. Of de trap zich nu in de hal of in de woonkamer of keuken bevindt, het is een ontzettend bepalend element voor de sfeer. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen vandaag de dag voor een traprenovatie. Ondanks dat de trap nog in prima staat is, kun je met de stijlvolle PVC panelen van FloorLife met weinig moeite een compleet nieuwe sfeer neerzetten. Bekijk direct de website en ontdek de voordelen van traprenovatie, en check ook direct de vele sfeerbeelden om er achter te komen welke print het beste bij jouw interieur past. Welke stijl je ook voor ogen hebt, met een PVC traprenovatie zorg je ervoor dat je trap perfect past bij de rest van je interieur.