juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

voegen herstellen

Tips voor een gemakkelijke reparatie

Schade ontstaat natuurlijk in elk huis. Dat is niet zo gek, want ons huis is er nu ook eenmaal om lekker in te leven. Dan kan het natuurlijk gebeuren dat er een keer iets valt, aangestoten of gebroken wordt. Het is simpelweg onvoorkoombaar. Maar om nu voor elke keer dat je schade hebt aan je huis een klusjesman in te schakelen gaat ook wel weer een beetje ver. Zeker, er zijn dingen die je gewoonweg niet zelf kan. Maar dingen zoals voegen herstellen, een kastje maken of een krasje verhelpen zijn allemaal goed zelf te doen. Hier vertellen we je iets over dingen die je zelf kan doen en wat voor handige producten er zijn om je te helpen. 

voegen herstellen

Repairkit

Een van de makkelijkste dingen om zelf aan te pakken is het repareren van voegen en schade aan beton. Voor deze dingen bestaan er namelijk veel repair kits die je kan gebruiken. In het geval van voegen, kun je in de meeste gevallen gaan voor een simpele voegenstift. Deze is namelijk erg makkelijk te gebruiken en verhelpt het probleem snel en efficiënt. 

In het geval van beton is het vaak iets moeilijker, omdat het bij beton vaak gaat om grotere schade. Ook zijn de reparatie kits voor beton vaak iets moeilijker te gebruiken. Bij beton kits moet je namelijk het beton zelf mixen en dat kan lastig en zwaar werk zijn. 

Kastjes en dergelijke

Houten dingen repareren, zoals kastjes en tafels, is over het algemeen goed te doen afhankelijk van de schade. Is bijvoorbeeld de tafelpoot kapot, dan kun je deze in de meeste gevallen best prima zelf vervangen. Maar is het probleem bijvoorbeeld een kras op het tafelblad , of grote scheuren in het hout dan is dit toch vrij lastig zelf op te lossen. Het is aan te raden om met je probleem naar de lokale bouwmarkt te gaan en daar om tips te vragen.