juni 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Rode roos

Welke kleuren rozen zijn er?

Iedereen weet dat rozen in verschillende soorten kleuren te verkrijgen zijn. Zo zijn er zwarte rozen, paarse rozen, rode rozen, witte rozen en roze rozen. Maar buiten dat zijn er ook nog andere kleuren rozen.

Ze zijn allemaal net zo mooi maar beginnen wel allemaal hun eigen betekenis te krijgen. Zo zal de rode roos altijd voor liefde blijven staan. Maar hoe zit het met die andere kleuren? Je wilt natuurlijk niet de verkeerde kleur roos geven als je iemand ten huwelijk wilt vragen. Hoewel het allemaal om het idee gaat, en je ook gewoon de lievelingskleur kan kiezen, is het altijd handig om te weten welke kleur voor wat staat.

Roze rozen

Roze rozen staan voor dankbaarheid, bewondering, gratie, comfort en vreugde. De exacte betekenis van roze rozen verschilt echter per tint. Zo hebben de warme of medium roze rozen de meest uiteenlopende betekenis van de drie tinten. Net als licht roze rozen, kunnen medium roze rozen worden gebruikt om waardering te tonen voor belangrijke mensen in je leven. Met hun levendige kleur kunnen ze ook een gevoel van vreugde en feest overbrengen voor speciale gelegenheden.

Ken je dus iemand speciaals, die je wel eens in het zonnetje wilt zetten? Kies dan voor roze rozen.

Zwarte rozen

Wat zwarte bloemen uniek maakt, is dat ze ongelooflijk onderscheidend zijn en toch veelzijdig genoeg om bij veel gelegenheden te gebruiken. Speciale vieringen kunnen worden verhoogd met zwarte rozen, die edgy, mooi en verfijnd zijn. Bovendien spreken ze veel mensen aan, en zwarte rozen zijn geliefd bij vrouwen en mannen van verschillende leeftijden en verschillende achtergronden.

Hoewel zwart dus eigenlijk voor verschillende gelegenheden gebruikt kan worden, zal je deze kleur roos ook veel zien bij rouw. Het wordt dus gebruikt bij begrafenissen en crematies.

Buiten rouw om, worden zwarte rozen ook gegeven voor iets nieuws. Denk dus aan een nieuwe stap in iemands leven.