juni 16, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

keukens met kookeiland

Water loopt niet weg uit de wasmachine

Een wasmachine moet niet alleen het doen van de was gemakkelijker maken. Het is ook belangrijk dat deze op een veilige manier te gebruiken is. Daarom is het dus bijvoorbeeld ook zaak om goed te bekijken of alles wel in orde is wanneer de was gedraaid wordt. Wanneer het water niet wegloopt uit de wasmachine, dan duidt dat op een probleem. Dit kan betekenen dat de witgoed monteur erbij moet komen. Het is wel slim om eerst even te bekijken wat er precies aan de hand kan zijn. Dit maakt het allemaal net wat gemakkelijker op te lossen voor de monteur.

Ligt de afvoer vrij?

Wanneer het water niet wegloopt uit de wasmachine, dan is de meest voor de hand liggende reden dat dit simpelweg niet kan. Het is belangrijk om te bekijken of de afvoer wel vrij is. Is er niets wat de slang blokkeert bijvoorbeeld. En zijn er geen deeltjes in verstopt komen te zitten zodat het water niet meer weg kan? Wanneer dit soort zaken namelijk wel aan de orde zijn, dan is de wasmachine direct niet meer in staat om normaal de was te draaien. Het is altijd slim om te bekijken of hier het probleem ligt. Is dat niet het geval? Dan moet de specialist erbij komen.

De technische kant

Wanneer water iet wegloopt uit de wasmachine, dan kan dat ook een technische oorzaak hebben. In dat geval is het beter om direct de witgoed monteur erbij te halen. Er kunnen allerlei onderdelen kapot zijn. Die moeten dus allemaal nagezien worden. Het is wel belangrijk om dat op een veilige manier te doen. Daarom is het beter om dit door iemand te laten doen die kennis van zaken heeft. Op die manier kan je er ook echt zeker van zijn dat het goed gebeurt. Dit is altijd een belangrijke factor. De wasmachine is vaak daarna gewoon weer goed te gebruiken. Dat is waar het uiteindelijk ook om moet gaan.