juni 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Zo vind je een goedkoop keukenblok 

Het vervangen van een keuken in zijn geheel of gedeeltelijk is altijd een investering. Dus waarom ga je niet op zoek naar een goedkoop keukenblok zodat je budget overhoudt voor andere dingen? Als je op zoek gaat naar een goedkope keuken dan zal je zien dat je zonder apparatuur al snel zo’n 2.000euro kwijt bent, maar is dat goedkoop? Toch kan je zonder apparatuur met een beetje inzicht zelfs al voor 150 euro klaar zijn voor alleen het keukenblok. Hieronder tips hoe je zulke goedkope keukenblokken aan kunt schaffen en waar je rekening mee moet houden. 

Ga voorbereid op pad als je een goedkoop keukenblok zoekt

Geduld en een goede voorbereiding is het halve werk als je op zoek bent naar een goedkoop keukenblok. Als je onvoorbereid op pad gaat weet je niet wat er op de markt is en kun je geen juiste inschatting maken. Terwijl als je goed voorbereid op pad gaat dan heb je veel dingen al helder en kun je sneller inschatten of iets goedkoop is of niets.

Begin bij je eigen eisen en vooral ook bij de mogelijkheden die de ruimte biedt. Schrijf maten op van de ruimte of maak een schets waarin je de maten van de ruimte opneemt. Noteer wat je wensen zijn en wat je eisen zijn van een nieuw keukenblok en noteer ook zeker je budget. Wat wil je maximaal uitgeven en waar wil je eventueel concessies op doen en waar niet. 

Geduld is een belangrijk onderdeel als je op zoek bent naar een goedkoop keukenblok. Laat je bijvoorbeeld niet verleiden door kortstondige ‘geweldige’ acties zoals deals tijdens de Black Friday of beperkingen tot een dag of weekend. Doe onderzoek of het aanbod dat je krijgt ook daadwerkelijk goedkoop is of dat het eigenlijk een oneerlijke bestempeling is van de aanbieding. 

Goedkoop kan je op verschillende manieren behalen

Een goedkoop keukenblok hoeft geen duurkoop te zijn, zoals velen denken. De kwaliteit staat los van de prijs als het gaat om keukenblokken. Veel goedkope keukenblokken worden in massaproductie gemaakt, waardoor je minder keuze hebt maar waardoor het wel goedkoper is. Zo zijn er bijvoorbeeld maar drie aanrechtbladen om uit te kiezen en maar vier keukenfronten, waardoor de massaproductie goedkope prijzen mogelijk maakt. Dit zegt dus niets over de kwaliteit van de keukenblokken, want de wet legt een minimale kwaliteit vast. Keukenblokken moeten namelijk minimaal 10 jaar meegaan bij normaal gebruik. 

Daar komt bij dat als je creatief bent en je een goedkoop keukenblok bij Keukendepot aanschaft, je ook nog zelf aanpassingen kan doen. Denk bijvoorbeeld aan het licht opsturen van de kastjes en er een kleur of washing overheen maken? Zo heb je een aankoop gedaan die goedkoop is, maar kun je hem wel voor weinig geld aanpassen naar jouw eigen smaak. Zo kun je bijvoorbeeld details erop maken en net een lijst anders afwerken. Goedkoop zit hem in een combinatie van creativiteit, concessies maar ook zeker in geduld en je niet laten verleiden in het moment maar een weloverwogen keuze maken.