juni 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

3 redenen waarom hortensia’s zo geliefd zijn

De hortensia is uit vele huizen en tuinen al lang niet meer weg te denken, maar toch lijkt nog niet iedereen overtuigd van al het goede wat de plant te bieden heeft. Anders had iedereen er immers wel één of meerdere staan. Natuurlijk is het een kwestie van smaak, maar om de pracht van deze planten kun je gewoon niet heen. In dit artikel vertel ik je waarom de hortensia al zo geliefd is bij vele mensen.

De prachtige kleuren

Allereerst moeten we het natuurlijk even hebben over de prachtige kleuren en vorm van de hortensia. De plant is te verkrijgen in meerdere kleuren en soorten en is daarmee ontzettend veelzijdig. Zo kun je ze in huis gebruiken, maar ook in de tuin plaatsen. Ze kunnen in een pot geplaatst worden, maar ook in volle grond. Zet de paarse, roze en witte hortensia bijvoorbeeld door elkaar in je tuin en je hebt meteen een prachtige border of plaats ze in een mooie pot en ze trekken meteen de aandacht in je tuin of interieur. Ook komen ze vaak terug in een boeket en ook dat is niet voor niks. De kleuren en vorm van de bloem maken van ieder boeket iets bijzonders. 

Je hebt er lang plezier van 

Waar sommige andere bloemen en planten het maar kort volhouden, hoef je je daar bij de hortensia geen zorgen over te maken. De bloemen van de plant blijven gemakkelijk een halfjaar mooi. Hierdoor hoef je niet om de twee weken nieuwe te kopen omdat de anderen alweer verwelkt zijn. Plaats je ze in je tuin, dan komen ze het volgende jaar gewoon weer opnieuw uit en kun je er dus nog langer van genieten.

Ze vragen maar weinig onderhoud

Het laatste, maar misschien wel belangrijkste voordeel, is dat hortensia’s maar weinig onderhoud behoeven. Het enige waar ze eigenlijk om vragen is voldoende water. Hierdoor is de plant erg geschikt voor mensen zonder groene vingers. Af en toe wat water geven moet nog wel lukken toch? Ook voor mensen die graag een onderhoudsvrije tuin willen zijn de planten perfect. Je hoeft ze maar één keer te planten en af en toe wat water te geven, maar ze geven jou er zoveel voor terug. Een onderhoudsvrije tuin hoeft namelijk niet per definitie saai te zijn. Er mag best wat kleur aanwezig zijn en dat is precies wat de hortensia brengt.