juni 18, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

japanse sierkers

Trompetboom zonder geluid en met veel kleur

De Catalpa staat bekend onder meerdere namen.

Misschien heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van de trompetboom. De boom behoort namelijk onder de trompetboomfamilie. Het is een boom die goed tegen de winter kan en bekend staat om zijn bladeren in de vorm van een hart.
De Catalpa kan in elke tuin op elke grondsoort worden geplaatst. De hartvormige bladeren zijn mooi groot en groen.
Je kunt de boom jaarlijks snoeien om de mooie bolvorm te behouden.

Verschillende soorten van de Catalpa

Je zou de Catalpa online kunnen kopen. Dit is namelijk heel gemakkelijk. Hier zitten verschillende keuzes bij. Je hebt namelijk Catalpa’s met een stamomtrek van 120 tot 220 cm.
De boom heeft eigenlijk niet veel onderhoud nodig en kan, zoals eerder verteld, op elke grondsoort worden geplaatst. Dat is uiteraard wel heel makkelijk!
Je zou kunnen kijken naar de verschillende bezorg sites. Zo heb je bedrijven die de boom kunnen bezorgen op dagen dat je niet thuis bent. In dit geval zal er een dag worden afgesproken dat de boom zal worden bezorgd.

Kleurrijke bladeren en gele bloemen

Je hebt naast de Catalpa ook de steeneik leiboom. Deze boom heeft bladeren die niet verdwijnen tijdens de winter, waardoor je heel het jaar kunt genieten van de bladeren in de vorm van een lancet. De bladeren zijn aan de bovenkant donkergroen en aan de onderkant wit grijs.
De boom is bijzonder en geschikt voor elke tuin door de kleuren van het blad, de bast en de goudgele katjes.

Een plekje in de zon is ideaal voor de boom. In mei zullen er mooie gele bloemen verschijnen.