juni 18, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

3 redenen waarom je grind in je tuin zou moeten hebben

Waar het eerder misschien als een beetje oubollig of klassiek werd gezien is het gebruik van grind in de tuin weer helemaal terug. Dat is niet voor niets want het grind komt ook uitstekend tot zijn recht in een meer moderne tuin. Het is dan ook zeker iets om over na te denken wanneer je van plan bent je tuin aan te pakken. Het grind heeft tenslotte vele voordelen. In dit artikel geef ik je vast drie redenen om grind in je tuin te plaatsen. Lees snel verder en zoek uit of grind wat is voor jouw toekomstige tuin. 

Grind zorgt voor een mooie afwisseling in je tuin

Zeker in een grote tuin wordt het al snel saai als je alleen maar tegels gebruikt. Het vraagt om een beetje afwisseling. Hierdoor wordt de tuin direct een stuk speelser en zul je er minder snel op uitgekeken raken. Grind en andere halfverharding soorten zijn hier de uitstekende oplossing. Je kunt ze gebruiken om een gedeelte van je tuin mee te bedekken, zodat het niet bij een groot betegeld vlak met wat planten blijft, maar echt een tuin wordt.  

Weinig onderhoud

Het onderhoud, of eigenlijk het niet hoeven onderhouden, is één van de meest gehoorde redenen om voor grind te kiezen. Dankzij de hoge kwaliteit van het grind blijft het lang mooi en vergaat de kleur niet. Mocht het grind na enige tijd toch een beetje viezig ogen, dan is het eenvoudig schoon te maken. Een ander voordeel op het gebied van onderhoud is dat grind waterdoorlatend is en dat er geen onkruid doorheen groeit. Hierdoor hoef je eigenlijk helemaal niet meer om te kijken naar dit gedeelte van je tuin. Hoe fijn is dat? 

Het is relatief goedkoop

En dan de laatste reden waarom grind in je tuin een goed idee is, het is relatief goedkoop. Ik zeg relatief omdat het begrip ‘goedkoop’ voor iedereen anders is, maar het is in ieder geval goedkoper dan nieuwe tegels neerleggen. Grind wordt meestal geleverd in een big bag waarmee je een groot gedeelte van je tuin in één keer kunt bedekken. Dit kun je makkelijk zelf doen en hier hoef je dus geen bestratingsbedrijf voor in te huren. Daarnaast is het ook een investering voor de lange termijn. Wanneer het grind eenmaal ligt kun je er jaren van genieten en ziet het er nog net zo mooi uit als toen het geplaatst werd.