juli 21, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

zwart kunstgras

Zwart kunstgras zorgt voor comfort

Iets wat je de laatste jaren steeds vaker hoort, is dat bedrijven ervoor kiezen om zwart kunstgras aan te leggen in bijvoorbeeld een vergaderruimte op het kantoor. Dit doen bedrijven omdat je door dit soort gras een hele creatieve look en gevoel krijgt wanneer je bezig bent in een kamer als deze. Bovendien kiezen er ook steeds meer mensen voor om dit soort gras aan te leggen in bijvoorbeeld de achtertuin. Wanneer je namelijk een tuinset buiten hebt staan dan kan het gras ervoor zorgen dat deze set er mooi uit komt. Dit komt omdat het gras zwart is en in de meeste gevallen hebben mensen een tuinset in een andere kleur of is het niet zo zwart als het gras.

Onderhoud

Aan een grasmat van bijvoorbeeld zwart kunstgras is weinig onderhoud aan te verrichten in vergelijking met echt gras. Je hoeft namelijk nooit het gras te maaien of zaaien en het voelt bijna hetzelfde aan als echt gras. Waar je wel rekening mee moet houden is om de mat goed schoon te houden. Wanneer je namelijk veel blaadjes en dergelijke op je mat krijgt dan kan dit tussen de mat komen en gaan ontkiemen. Het beste is om met een staalborstel je grasmat eens in de twee weken goed door te borstelen om alles eruit te kunnen halen. Zo houdt je het schoon en blijft het gras ook mooi rechtop staan.

zwart kunstgras

Schoonmaken

Als je kiest voor een zwart kunstgrasmat dan is de kans klein dat je snel viezigheid ziet van bijvoorbeeld etensresten, maar als er iets gebeurd wat je schoon moet maken is het fijn als dit ook goed gedaan kan worden. Daarom kan je in de meeste gevallen met water en azijn viezigheid er gemakkelijk uitschrobben en bovendien gaat dit met een normaal sopje er ook al snel uit.