juni 23, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

De leukste aankleding voor het kleinste kamertje en de badkamer

Het is natuurlijk ontzettend leuk om je badkamer en je toilet te voorzien met de leukste accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een gave fotocollage met vier wissellijsten 40×60, wat plantjes en heerlijke geurstokjes. Wij hebben hieronder een aantal ideetjes hoe jij deze ruimtes er weer helemaal fris uit kan laten zien.

Creëer zelf een luxe uitstraling

Wil jij een beetje luxe laten terugkomen in je badkamer? Hou dan de kleuren een neutral. Natuurlijk kan er altijd een accentkleur aanwezig zijn. De basiskleuren kun je het best houden in de kleuren van de badkamer zelf. 

Ruim eerst de ruimte op. Probeer niet te veel rommeltjes in het zicht te laten. Dit geeft direct al een onrustig effect. Als je de producten netjes in de kasten houdt, dan vangt het ook minder stof. Schoonmaken gaat dan ook een stuk sneller. 

Maak een plateau met kleine opgerolde handdoekjes en presenteer deze op de wasbak. Zoek een zeeppompje die past in de kleuren van jouw badkamer. Deze kan ook mooi op het plateau staan. Voor een lekker ruikende badkamer kunnen geurstokjes het verschil maken.

Fleur de wanden op met mooie accessoires

In een badkamer of toilet kan een mooie spiegel natuurlijk niet ontbreken. Waar je misschien niet zo snel aan zou denken is de verlichting. Er zijn meer opties dan een mooie hanglamp. Je kunt ook aan beide zijden van de spiegel mooie wandlampjes hangen. 

Maak een mooie collage van wissellijsten. Je kunt hier werken met verschillende thema’s. Stem de kleuren een beetje op elkaar af, zodat het geen rommeltje wordt. Of ga los met de grappigste quotes die aansluiten bij het badkamer thema. Je kunt ze aan de muur bevestigen of zet ze op een wandplankje.

Plantjes voor in je badkamer

Bloemen of planten geven altijd iets extra’s. Maarja de meeste overleven het niet in een donkere vochtige ruimte. Wij geven je een aantal alternatieven. Wil je toch een echte plant dan kun je altijd een varen neerzetten. Deze kunnen goed tegen vochtige donkere ruimtes. 

Wil je het helemaal luxe doen, zet dan een klein vaasje neer waar je een aantal roosjes in kunt doen. Je kan ook altijd voor de neppe optie gaan. Tegenwoordig maken ze dit zo realistisch dat het niet te onderscheiden is het echte werk. Je kunt zelf de mooiste nepbloemetjes samenstellen voor jouw badkamer of toilet. Laat ze heerlijk ruiken door jouw lievelingsparfum erin te spuiten. Droogbloemen of droogboeketten kunnen ook prachtig staan in jouw badkamer.