juni 18, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

verhuurmakelaar Amsterdam

Het belang van een energielabel bij het kopen van een huis

Ben je van plan om een nieuw huis te kopen, dan kun je het energielabel niet omzeilen. Maar waarvoor dient zo een label eigenlijk? Het is simpel: een energielabel kan aantonen hoe zuinig een huis is. Daarnaast kun je ook eruit halen welke stappen je kan ondernemen om het energiezuiniger en comfortabeler te maken. Richt je als koper van een huis dus vooral op een energielabels huis. Op die manier weet je precies waar je aan toe ben en wat je koopt. Je hebt er alle baat bij!

De meerwaarde van een energielabel

Zoals eerder aangegeven kun je aan de hand van een energielabel een accurate indruk krijgen van de zuinigheid van een woning. Dit is zeker interessant omdat je graag wil weten als je energierekening aan de hoge of lage kant ligt. Een energielabels huis geeft middels een klassenindeling wat de mate van zuinigheid is. Zo heb je A++++  die staat voor groen en inhoudt  dat het gaat om een woning die super zuinig is. De klassenindeling gaat tot en met G, die staat voor rood en super onzuinig. De klassenindeling van een energielabel zegt verder ook wat van de staat van het huis.

Wat te doen bij een minder goede energielabel?

Ben je een energielabels huis tegengekomen die gecategoriseerd is als G, dan is dit natuurlijk wat minder. Al helemaal als je je zinnen hebt gezet om de desbetreffende woning te kopen. Gelukkig valt er hieraan wel wat aan te doen. Het huis kun je namelijk energiezuiniger maken. Hiervoor is het inschakelen van een specialist de beste keus. Ervoor zorgen dat het huis een goede isolatie heeft, behoort tot een van de manieren om een huis energiezuiniger te maken. Er zijn verschillende bedrijven die je kunt benaderen om je te helpen met het energiezuiniger maken van je huis.