juni 18, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Tips bij WOZ waarde Haarlem regelen

Het eerste kwartaal van het jaar is weer begonnen. Dat is het kwartaal waarin ergens de beschikking WOZ waarde Haarlem op de deurmat valt. En dat is een moment waar veel mensen niet blij van worden. Je hoort bijna iedereen mopperen over de hoogte van dat bedrag. Nou kunnen we in Nederland heel goed mopperen, maar in dit geval is het gemopper vaak wel terecht. De media staan er jaarlijks weer vol van. Elk jaar worden een aanzienlijk deel van de bedragen te hoog vastgesteld en dat is erg ongunstig voor jou als belastingbetaler. Wat kun je nou doen als je het idee hebt dat jij ook gedupeerd bent? Om te beginnen raden we je aan om dit artikel goed te lezen. Want na het lezen weet je precies wat jij moet doen om het te hoger bedrag, op een slimme manier, aan te vechten.

Direct pro forma bezwaar indienen

De eerste stap zodra je de waarde van de WOZ waarde Haarlem binnen hebt gekregen, is het indienen van een pro forma bezwaarschrift. Waarom meteen? Heel simpel, je hebt slechts een beperkte tijd de mogelijkheid om een bezwaar in te dienen. Als je te laat bent daarmee dan is je kans verkeken. Je hoeft niet meteen een heel boekwerk in te dienen. Een brief waarin je aangeeft dat je bezwaar hebt is in eerste instantie genoeg. De gemeente zal dan vanzelf met een verzoek komen om meer informatie aan te leveren en te onderbouwen waarom je van mening bent dat het bedrag te hoog is.

Bekijk WOZ waarde Haarlem en jou buurt

Vervolgens is het tijd om je voor te bereiden op de bewijsstukken die je moet aanleveren om het bedrag omlaag te krijgen bij WOZ waarde Haarlem. Daarvoor is het slim om te achterhalen wat de waardes zijn van vergelijkbare huizen bij jou in de wijk. Verder kun je het taxatierapport waarop de gemeente het bedrag heeft gebaseerd opvragen. Dan krijg je inzage in hoe het bedrag tot stand gekomen is.

Onderbouw bezwaar

Met die informatie kun je aan de slag om een onderbouwd bewijs te leveren dat het bedrag niet klopt en dat het naar beneden moet worden bijgesteld. Bij het onderbouwen van het bezwaar tegen de WOZ waarde Haarlem is enige kennis van de huizenmarkt welkom. Als je weet hoe prijzen van de huizen worden bepaald, dan kun je een gericht berekening maken om het juiste bedrag te onthullen. Als dat matcht met de prijzen van vergelijkbare huizen, dan heb je een mooie case gemaakt.

Nog slimmer: WOZ waarde Haarlem bezwaar uitbesteden

Zie je je geest nu kruipen en denk je, dit gaat me niet lukken? Gelukkig zijn er andere manieren om een bezwaar tegen de WOZ waarde Haarlem te doen. Dat is door het niet zelf te doen, maar het door een professioneel bureau te laten doen. Dat heeft als voordeel dat je daarmee een partij in huis haalt die van want weet en die zijn uiterste best gaat doen om jou te helpen de zaak te winnen. Het kost jou dan geen inspanning en ook geen geld. De kosten worden gedragen door de gemeente als het bedrag verlaagt wordt. Lukt dat niet, dan krijgt de organisatie niks.

Woon je verder in het zuiden van het land? Maak dan WOZ waarde Eindhoven bezwaar.